KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 3 dak.

"Kayıp" oyunu 20-21 şubat'ta Gazimağusa'da sahnelendi

"Kayıp" oyunu 20-21 şubat'ta Gazimağusa'da sahnelendi

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu'nun "kayıp" oyunu 20-21 şubat'ta gazimağusa'da sahnelendi

Yayın Tarihi: 22/02/15 12:58
okuma süresi: 3 dak.
"Kayıp" oyunu 20-21 şubat'ta Gazimağusa'da sahnelendi
A- A A+

Gazimağusa Belediyesi'nin 20-21 Şubat tarihlerinde Gazimağusa'da ağırladığı Lefkoşa Belediye Tiyatrosu'nun "Kayıp" oyunu, etkileri günümüzde trajik bir şekilde devam eden kayıp hikâyesi ile izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Aliye Ummanel'in yazdığı ve yönettiği, Yönetmen Yardımcılığı'nı Kıymet Karabiber ve Melek Erdil'in yaptığı "Kayıp" oyunu Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Merkezi'nde sahnelendi. Erdoğan Kavaz, Hatice Tezcan, Erol Refikoğlu, İzel Seylani ve Osman Ateş rol aldığı oyun, kaynağını geçmişten alan ve yinelenen, bir savaş travmasının etrafında, savaş sonrası "durum"u ele aldı.

Oyunun ardından Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter yaptığı konuşmada, tiyatronun insanı insanla anlatma sanatı olduğunu belirterek, belediyenin görevinin önemli bir gereksinim olan tiyatroyu halkla buluşturmak olduğunu söyledi. Arter, izleyenlere güzel bir gece yaşatan Lefkoşa Belediye Tiyatrosu'na teşekkür ederek çiçek verdi. Oyunun yazarı ve yönetmeni Aliye Ummanel de kısa bir konuşma yaparak, geçmişte savaş travmasının yaşandığı her yerde oyunu sergilemek istediklerini, oyunu güney Lefkoşa'ya da oynadıklarını, Limasol ve Baf'ta da sahneleyeceklerini, barışa ulaşmak için toplumların birbirlerinin acılarını anlaması gerektiğini vurguladı. Aliye Ummanel, Gazimağusa'da sahneye çıkmalarından dolayı Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter'e teşekkür etti.

"Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım" oyunu 27 Şubat'ta Gazimağusa'da olacak

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu'nun diğer önemli oyunu "Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım" 27 Şubat Cuma akşamı saat 20:00'da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Merkezi'nde tiyatro severlerle buluşacak. Şair Faize Özdemirciler'in şiirlerinden Yaşar Ersoy'un oyunlaştırıp yönettiği ve oynadığı "Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım" oyunu; Kıbrıs'ın son 60 yıllık tarihinde yaşananlarla bir yüzleşmeyi, itirafı ve sorgulamayı içeriyor. Oyun, dünümüze, bugünümüze ve geleceğimize dair yaşanan trajediyi çarpıcı bir şekilde anlatıyor.

Faize Özdemirciler'in şiirlerinin ihtişamlı ve çarpıcı dili, Yaşar Ersoy'un usta işi sahneleyişi ve Ersen Sururi'nin etkileyici müziği ile sunulan "Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım" oyunu aynı zamanda "Kıbrıs'ın Tragedyası" olarak da nitelendiriliyor. Biletler koltuk numaralı olarak 15 TL fiyatla Gazimağusa Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi'nden temin edilebilir. Daha ayrıntılı bilgi için halkla ilişkilerin 6300500 nolu telefonu aranabilir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.