KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

"Çıkmaz Ayın Son Çarşambası" Mağusa Sanat Tiyatrosu 2 Mart'ta

“Çıkmaz Ayın Son Çarşambası” Mağusa Sanat Tiyatrosu 2 Mart’ta

Mağusa Sanat Tiyatrosu bu yılın ilk oyunu ile 2 Mart Pazartesi günü perdelerini açmaya hazırlanıyor. İlke Susuzlu'nun yazıp yönettiği oyun, "Çıkmaz Ayın Son Çarşambası" ismini taşıyor.

Yayın Tarihi: 23/02/15 08:56
okuma süresi: 2 dak.
“Çıkmaz Ayın Son Çarşambası” Mağusa Sanat Tiyatrosu 2 Mart’ta
A- A A+

Oyun kara mizah türünde kaleme alındı. Taşlamalı bir komedi. Hanay dediğimiz iki katlı bir evde hayat dersi veren hikayelerle dolu ibretlik bir güldürü. Yetmiş yaşlarında eşini kaybetmiş, çocuk ve torun sahibi olan bir kadının huzurevine gitmeye karar vermesiyle "çıkmaz" başlıyor. Oyunda üç farklı kuşak, çok kültürlülük ve Kıbrıs Türk insanının yitirilen değerleri eleştirel bir bakış açısıyla seyirciye sunuluyor.

Savaş... Göç... Yeni hayatlar... Ve geçmişin kapıyı gelip çalmasıyla herşey bir anda değişiyor. Bir piyango bileti ve yıllar sonra kapıyı çalan bir dost "vicdan" kavramını karşımıza getiriyor. Bunun yanında "Çıkmaz Ayın Son Çarşambası", yeni nesil gençlerimiz için kültür ve değerlerimiz noktasında büyük bir öğreti.

"Peki neden 'Çıkmaz Ayın Son Çarşambası'? İşte bu sorunun cevabı için 2 Mart'tan itibaren Mağusa'da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda biraraya geliyoruz" diyen yönetmen İlke Susuzlu, bu oyunda gerçek sevgiyi irdelediklerinin de altını çiziyor.

Noyanlar İnşaat Şirketi, X Reklam, Beerport ve Dostel'in sponsorluğunu üstlendiği oyunda Tülin Susuzlu, Şenay Aktuğ, Tutku Kahveci, Refet Şeker, Nidai Tancer, Zemzem İnce, Pınar Solak, Melek Ürüncüoğlu, Faize Devecioğlu, Mehmet Denizer, Ceyda Altınbaş, İzlem Kotbaş, Dilara Ersoy, Cüneyt Karaçoban, Hüseyin Tekbıyık, Zühal Bakımcı ve İlke Susuzlu rol alırken teknik yönetmenliği Eliz Arkar yapıyor.

"Çıkmaz Ayın Son Çarşambası" isimli oyun 2, 6, 9, 13 Mart tarihlerinde saat 20:00'de Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda izleyicisiyle buluşacak. Bilet ve bilgi için 0533 866 2704 numaralı telefonu arayabilirisiniz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.