KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Yaşar Kemal İngiliz medyasında

Yaşar Kemal İngiliz medyasında

İngiliz medyası hayatını kaybeden Yaşar Kemal ile ilgili biyografi ve haberlere yer verdi.

Yayın Tarihi: 02/03/15 11:56
okuma süresi: 2 dak.
Yaşar Kemal İngiliz medyasında
A- A A+
The Guardian gazetesinde yayınlanan biyografide, "En çok İnce Memed romanıyla tanınan Türk yazar" ifadesi başlığa taşındı.

Kemal'in İnce Memed romanında açık bir mesaj verdiğini belirtilen gazete, bu mesajın "Mazlum, sabırlı bir şekilde katlanmak yerine, baskılara karşı yılmadan durmalı ve adaletsizliğe karşı savaşmalı" olduğunu aktarıyor.

Romanın bazı Türk okuyucular tarafından Kemal'in en iyi eseri olarak görülmemesine karşın bir klasik haline geldiği de kaydediliyor.

The Independent gazetesi ise, haberinde Yaşar Kemal'in "Marksist" kişiliğine vurgu yapıyor.

Kemal'in hayatı boyunca sosyal konulara eğildiğini kaydeden gazete, İnce Memed'in 1950'li yıllar Türkiye'sindeki feodal ilişkileri konu aldığına dikkat çekiyor.

The Times gazetesi, Kemal'in bir Kürt olduğunu ve Kürtlerin hakları için yürüttüğü kampanya nedeniyle "siyasi zulme" maruz kaldığını vurguluyor.

Gazete, Kemal'in 1990'lı yıllarda uluslararası ünü sayesinden hapse girmekten kurtulduğunu ileri sürüyor.

BBC ise, Yaşar Kemal ile ilgili şu sözlere yer veriyor:

"Etnik bir Kürt olan Kemal, Türkiye'nin güneydoğusunda doğdu, 1955 yılında yayımlanan ilk kitabı İnce Memed ile uluslararası üne kavuştu.

Genç Yaşar Kemal çocukken başından geçen bir bıçak kazası nedeniyle sağ gözünü kaybetmiş ve henüz beş yaşındayken babasının evlatlık edinilen öksüz bir çocuk tarafından öldürülmesine şahit olmuştu."
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.