KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

"Bir Fotoğrafın Hüznü" belgeselinin prömiyeri GAÜ'de gerçekleşti

"Bir Fotoğrafın Hüznü" belgeselinin prömiyeri GAÜ'de gerçekleşti

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Araştırmaları Merkezi (GAÜ-KAM) ve BRTK işbirliğiyle çekilen belgesel'in prömiyeri GAÜ Kıbrıs yerleşkesi Girne kampüsü Millenium Senato Kongre salonunda gerçekleşti.

Yayın Tarihi: 05/03/15 16:24
okuma süresi: 2 dak.
"Bir Fotoğrafın Hüznü" belgeselinin prömiyeri GAÜ'de gerçekleşti
A- A A+

GAÜ-KAM ve BRT ile işbirliğinde gerçekleşen 'Bir Fotoğrafın Hüznü' isimli belgeselinin gerçekleşen prömiyerine Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, GAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Sadık Ülker, GAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Elif Asude Tunca, GAÜ-KAM Başkanı Ulvi Keser, Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

GAÜ Rektör Vekili Prof Dr Sadık Ülker gerçekleştirmiş olduğu açılış konuşmasında, bu fotoğrafın küçüklüğünden beri hafızasında yeredindiğine acılarımızı tam anlamıyla yansıttığına değinerek BRT'ye GAÜ-KAM 'a gerçekleştirmiş olduğu çalışma için teşekkürlerini sundu.

GAÜ-KAM Başkanı ve GAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekanı Ulvi Keser, bugün burda bir acıyı paylaştıklarını, dünü unutmayarak bugüne ve geleceğe daha iyi bakılabileceğini belirterek BRT'ye ekipman desteği için iletişim fakültesi dekanı ve Sadık Ülker'e de teşekkür etti.

Nevcihan Oluşum 19 Mart 1964 günü daha 30 yaşındadır ve yeni bir bebek heyecanı içindedir; ancak eşi Niyazi, Hasan Gaziveren'de silahlı Rumlar tarafından öldürülür. Nevcihan Hanım'ın kocasının öldürüldüğünü öğrendiği an çekilen siyah-beyaz fotoğrafı ise yıllarca Rumlar tarafından propaganda malzemesi olarak kullanılır. "Eşi Türkler tarafından katledilen Rum kadını" olarak anlatılan Nevcihan Hanım'ın o fotoğraf karesine yansıyan duyguları BRT ile Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Araştırmaları Merkezi (GAÜ-KAM) işbirliğiyle belgesel olarak çekildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.