KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Devlet Tiyatroları Atölye çalışmalarına öğrencileri dahil ediyor

Devlet Tiyatroları Atölye çalışmalarına öğrencileri dahil ediyor

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Atölye Çalışmalarına başlıyor. Başvurular neticesinde Lise ve Ortaokul öğrencilerinin katılımıyla belirlenen iki ayrı grup çerçevesinde yapılacak olan atölye çalışmaları 10 Mart Salı günü Lise ekibiyle hayat buluyor. Velilerle buluşan ve Atölye çalışmasının hedefi doğrultusunda Velileri aydınlatan Devlet Tiyatrosu Sanatçıları, gençlerin yoğun tempodan sıyrılmaları ve onları hayata daha farklı açılardan bakabilmelerini sağlama hedefinde olduklarını belirttiler.

Yayın Tarihi: 06/03/15 13:17
okuma süresi: 2 dak.
Devlet Tiyatroları Atölye çalışmalarına öğrencileri dahil ediyor
A- A A+

Eğitim ve Öğretim Yılı takvimine göre hazırlanan kurs programı Haziran ayına kadar devam etmeyi ve önümüzdeki eğitim yılı kapsamında da İlköğretim öğrencilerini bu projeye dâhil etmeyi hedefliyor.

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları,Tiyatro Atölyesinin amacı şöyle açıklıyor;

Tiyatro sanatının rehberliğinde, özgüveni gelişmiş, özgün, özgür, disiplinler arası ilişki kurabilen, estetik algıya sahip bir bireyin oluşmasına katkıda bulunmaktır.

Tiyatro kursu bireyin kişilik kazanması açısında, çevresini algılaması ve onunla bilinçli ilişkiye geçmesinde, düşünceyi eyleme sokma yeteneğini geliştirmesinde, birlikte üretebilmeyi öğrenmesinde, kendini en iyi şekilde ifade edebilmesinde ve bedensel esneklik kazanmasında en önemli yoldur.

Çalışma süreciyle ilgili açıklama:

  • Çocukların yoğun tempolarından sıyrılıp kendilerini ve çevreyle olan ilişkilerini farklı bir gözle, özgür ve yaratıcı bir biçimde keşfetmelerine olanak sağlamak,
  • Birlikte belirleyeceğimiz grup kuralları çerçevesinde hiçbir ödev ve zorunluluğun olmadığı bir alan yaratmak,
  • Atölye çalışması bir tiyatro kursu değildir. Buna bağlı olarak öncelikli amacımız bir oyun çalışmak ve onu sergilemek olmayacaktır.
  • Yaptığımız çalışmalar neticesinde oluşabilecek herhangi bir etkinliği, gençlerin de kararına bağlı olarak paylaşacağız.

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Halkla İlişkiler ve Basın Sorumlusu

CEVAHİR CAŞGİR

cevahircasgir@hotmail.com

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.