KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

YDÜ Sahne Sanatları Fakültesi'nden "27 Mart Dünya Tiyatro Günü" etkinlikleri

YDÜ Sahne Sanatları Fakültesi'nden "27 Mart Dünya Tiyatro Günü" etkinlikleri

"27 Mart Dünya Tiyatro Günü" etkinlikleri çerçevesinde YDÜ Sahne Sanatları Fakültesi "Tiyatro Bölümü" hafta boyunca çeşitli kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenliyor..

Yayın Tarihi: 24/03/15 08:40
okuma süresi: 2 dak.
YDÜ Sahne Sanatları Fakültesi'nden "27 Mart Dünya Tiyatro Günü" etkinlikleri
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'ne açıklamalarda bulunan Sahne Sanatları Fakültesi Genel Koordinatörü Oyunculuk Anasanat Dalı Başkanı Çetin Özen, ilk etkinliğin 25 Mart Çarşamba akşamı saat 20.00 de YDÜ-AKKM de oynanacak olan "Şahane Düğün" adlı 2 perdelik komedi oyunu ile başlayacağını söyledi.

Robin Hawdon'un yazdığı, çevirisi Özcan Özere'e ait olan ve yönetmenliğini Nehir Demirel'in yaptığı "Şahane Düğün" adlı komedi oyunu; Evleneceği günün sabahı, balayı odasında başka bir kadınla uyanan bir adamın içine düştüğü komik durumlar anlatıyor.

Çetin Özen; İkinci etkinliğimiz ise, KTDevlet Tiyatroları - YDÜ Sahne Sanatları Fakültesi sanatsal ve kültürel işbirliğiyle "Tiyatro Semineri" düzenliyor. 26 Mart Perşembe gün saat 15.00 de KTDevlet Tiyatroları Fuayesinde gerçekleşecek olan seminere,YDÜ Sahne Sanatları Fakültesi Dekan Vekili Prof.Bozkurt Kuruç, Cihan Ünal ve TC İzmir Devlet Tiyatroları Müdürü Metin Oyman katılacaklardır.Seminere tiyatroya meraklı herkes davetlidir.

Üçüncü ve son etkinlik ise, 27 Mart Cuma akşamı yine YDÜ AKKM de Güner Sümer'in Yazdığı, Dramaturg'luğunu İsmihan Yorgancı, Yönetmenliğini ise Hilmi Özen'in yaptığı "Yarın Cumartesi" adlı 2 perdelik oyun oynanacaktır. "Yarın Cumartesi" oyunu; insanın, yaşamla ölüm arasında geçirdiği süreçte umutsuzluğa karşın, umudun tükenmeyişini anlatmakta .Yine "27 Mart Dünya Tiyatro Günü" olması nedeniyle, 27 Mart Cuma akşamı oyun öncesi YDÜ Sahne Sanatları Fakültesi öğretim görevlilerinden Ayşegül Atik'in kaleme aldığı "27 Mart Dünya Tiyatro Günü" bildirisi seyircilerimize okunduktan sonra perdemiz açılacaktır.

Oyunlarımız YDÜ AKKM saat 20.00 başlayacaktır. Giriş Ücretsiz olup,tüm tiyatro severlerimiz ve öğrencilerimiz davetlidir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.