KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Bukowski'den üç eser yolda; tümünün ekseninde kediler var

Bukowski'den üç eser yolda; tümünün ekseninde kediler var

Amerikan şair ve yazar Charles Bukowski'nin şu ana dek yayınlanmamış çalışmalarından oluşan yeni kitapları yolda. Piyasaya çıkacak üç eserin de ekseninde kediler yer alıyor.

Yayın Tarihi: 25/03/15 14:20
okuma süresi: 2 dak.
Bukowski'den üç eser yolda; tümünün ekseninde kediler var
A- A A+
20. yüzyılın önemli Amerikan şair ve yazarlarından Charles Bukowski'nin şu ana dek yayımlanmamış üç eserinin ekseninde kediler yer alıyor. Peş peşe çıkacak eserlerinden ilki, yazın yaşamını konu eden mektuplarından oluşuyor ve temmuzda raflarda olacak. On Cats (Kediler Üzerine) adlı çalışması da Ekim'de basılacak. Son kitap On Love (Aşk Üzerine) ise 2016 Şubatı'nda okurla buluşacak.

Kedi ömrü uzatır
Bukowski'nin Factotum ve Kadınlar romanlarında ve aşk üzerine yazdığı, içlerinde My Cats ve The History of One Tough Motherfucker da olan değişik şiirlerinde yer verdiği kediler, yazarın On Cats adlı kitabında da olacak. "Hepsi benim öğretmenim" diye nitelendirdiği kediler için Bukowski, şöyle diyor: "Kendinizi kötü hissederseniz, kedilere bakın, kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Çünkü onlar her şeyi bilir. Ne kadar çok kediniz olursa, ömrünüz o kadar uzar. Bir gün bu gerçek keşfedildiğinde, herkes binlerce kediye sahip olacak ve sonsuza kadar yaşayacak."

Bukowski'nin son dönem biyografisi niteliğindeki Charles Bukowski: Locked in the Arms of a Crazy Life adlı kitabın yazarı Howard Sounes bu durumu, yazarın yaşlandıkça kedilere karşı duygusal bağının arttığı şeklinde yorumluyor. Sounes, Bukowski'nin daha az para kazandığı dönemde, karısı Linda Lee ile varoşlarda, çok sayıda kediyle birlikte yaşadıklarını belirtti.

Klasörler dolusu malzeme
Sounes ayrıca, Bukowski'nin California'daki editörü John Martin'in elinde, daha önce hiç yayınlanmamış Bukowski'ye ait klasörler dolusu şiir, hikâye ve mektup bulunduğunu ifade etti.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.