KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Genç Fotoğrafçılar Gezi Atölyesi sergisi açılıyor...

Genç Fotoğrafçılar Gezi Atölyesi sergisi açılıyor...

Sergisi 30 Mart'ta, 51. Kütüphane Haftası'nın ilk gününde, Milli Kütüphane'de açılacak "3.Genç Fotoğrafçılar Gezi Atölyesi", Lefke bölgesinde gerçekleştirildi. Kültür Dairesi'nin gelenekselleşen ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen Genç Fotoğrafçılar Gezi Atölyesi, Kültür Dairesi Personeli ve Fotoğrafçı Ceyhan Özyıldız koordinatörlüğünde, Atatürk Meslek Lisesi ve Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi fotoğrafçılık kulübü üyesi 26 öğrencinin katılımıyla yapıldı.

Yayın Tarihi: 26/03/15 18:16
okuma süresi: 2 dak.
Genç Fotoğrafçılar Gezi Atölyesi sergisi açılıyor...
A- A A+

"3.Genç Fotoğrafçılar Gezi Atölyesi" deneyimli fotoğrafçılar; Mehmet Türkelman, Arif İşgüzar, Osman Yüksek, Mehmet Gökyiğit, Başar Taşlı, Ramadan Gümüşok, Yıltan Taşçı, Emel Sefer, Emre Türkelman, Alper Eroğlu eğitmenliğinde gerçekleştirildi. Atölye çalışmasına öğretmenleri Didem Üstat Ercan, Şule Edes Korman ve aynı zamanda fotoğrafçı da olan Tevfik Ulual ile Doğay Erçağ sorumluluğunda katılan öğrenciler deneyimli fotoğrafçılarla birlikte çalışma ve onlardan bilgi alma imkanına sahip oldu.

Kültür Dairesi'nden verilen bilgiye göre Gemikonağı girişindeki eski iskeleden başlayan başlatılan atölye çalışmasının ilk durağında Fotoğrafçı Başar Taşlı'dan uzun pozlama teknikleriyle ilgili bilgi alındı ve bu fotoğraf tekniği uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Yine burada detay ve doku çekimleriyle ilgili çeşitli çalışmalar yapıldı. Daha sonra CMS boşaltma iskelesine gidilen atölye çalışması çerçevesinde CMS ile ilgili bilgiler verildi ve çeşitli teknikler kullanılarak çekimler yapıldı.

Kent ve insan fotoğraflarının çekimi için de Lefke bölgesi sokaklarının gezildiği "3.Genç Fotoğrafçılar Gezi Atölyesi"nde elde edilen fotoğraflar, 51. Kütüphane Haftası'nın ilk günü olan 30 Mart 2015 tarihinde, Milli Kütüphane'de saat 10.00'da açılacak sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Hafta boyunca açık kalacak serginin açılışında etkinliğe katılan öğretmen, fotoğrafçı ve öğrencilere katılım belgeleri verilecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.