KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 5 dak.

Devlet Tiyatroları Müdürü Halil İbrahim Doğan: "Modern bir bina için çalışıyoruz"

Devlet Tiyatroları Müdürü Halil İbrahim Doğan: “Modern bir bina için çalışıyoruz”

Devlet Tiyatroları Müdürü Halil İbrahim Doğan, Devlet Tiyatrosu'nun en büyük eksikliğinin sanatçıların çalışma yapacak ve oyunlarını sergileyeceği bir salonlarının olmaması olduğunu belirterek, "modern bir bina için çalışıyoruz" dedi.

Yayın Tarihi: 27/03/15 10:23
okuma süresi: 5 dak.
Devlet Tiyatroları Müdürü Halil İbrahim Doğan: “Modern bir bina için çalışıyoruz”
A- A A+

Kıbrıs Postası - Deniz ABİDİN
Doğan, "Belediye Tiyatrosu ile yarım kalan tiyatro binasının ortak kullanabilmesi için bir protokol imzalanması yönünde görüştük. Binanın kendi arsaları üzerinde bulunduğunu, ortak kullanabilmek için Özerk Tiyatrolar Yasası'nın geçmesi gerektiği bize iletildi. Belediye Tiyatroları ile bir işbirliği yapılamayacağını anladık. Şimdi kendi binamızı nasıl bitirebiliriz, onun çabasındayız...
27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle Devlet Tiyatroları Müdürü Halil İbrahim Doğan Kıbrıs Postası'na açıklamalarda bulundu. Doğan, tiyatronun olup bitenle başa çıkabilmenin en insanca yolu olduğunu söyleyerek, "gerçeği daha gerçek kıldığı, bizi kendimizle, çevremizle ve dünyayla yüzleştirdiği için tiyatroya ihtiyacımız var. Korkularımızla yüzleşmek, sorgulamak ve umut etmek için ihtiyacımız var" şeklinde konuştu. Doğan, Devlet Tiyatrosu'nun bir salonunun olmayışının büyük bir eksiklik olduğunu belirtti.

Doğan: "Oda tiyatrosunu hayata geçirdik"

Devlet Tiyatroları Müdürü Halil İbrahim Doğan, göreve geldiği günden itibaren devlet tiyatrolarının en büyük eksikliğinin sanatçıların çalışma yapacak ve oyunlarını sergileyeceği bir salonlarının olmaması olduğunu belirtti. Doğan, bir çalışma ortamı yaratmak için küçük oda tiyatrosunu hayata geçirdiklerini ifade etti. Doğan, Lefkoşa Belediyesi Tiyatro Koordinatörü Yaşar Ersoy ile iki ay önce yarım kalan tiyatro binasının ortak kullanabilmesi için bir protokol imzalanması yönünde görüştüklerini belirtti. Doğan, görüşme sonucunda Yaşar Ersoy'un tiyatro binasının kendi arsaları üzerinde bulunduğunu, ortak kullanabilmek için Özerk Tiyatrolar Yasası'nın geçmesi gerektiğini söylediğini kaydetti. Doğan, Ersoy'un Özerk Tiyatrolar Yasası'nın olmazsa olmaz olduğunu, bunun yanında daha birçok şartları olduğunu bildirdiğini açıkladı. Bunun üzerine Belediye Tiyatroları ile bir işbirliği yapılamayacağını anladıklarını söyleyen Doğan, "kendi binamızı nasıl bitirebiliriz, onun çabasındayız" şeklinde konuştu.

"Binanın tamamlanacağına inancımız tam"

Bakan Serdar Denktaş'ın Devlet Tiyatrolarını kendi bakanlığına bağlamakla sanata verdiği önemi gösterdiğini ifade eden Doğan, "Bakanımız ile birlikte Devlet Tiyatrosunu modern bir tiyatro salonuna kavuşturacağımıza inancımız tamdır" dedi. Doğan, Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü olarak binanın tamamlanması için çalışmaların son hızla devam ettiğini, sadece kısa bir zamana ihtiyaç olduğunu kaydetti.

"Ağır Roman bugün ücretsiz sahnelenecek"

Devlet Tiyatroları Müdürü Doğan, devlet tiyatrosunun sahnelediği oyunları ve çalışmalarıyla ilgili bilgiler de verdi. "Kurşun Askerin Utancı" isimli çocuk oyununun tüm ilkokullarda oynandığını, oyunu 12 bin öğrencinin izlediğini belirtti. "Ağır Roman" oyununun ise Lefkoşa AKM'de seyircisi ile buluştuğunu söyledi. Doğan, oyunun bugün halka ücretsiz sahneleneceğini belirtti.

"Sosyal sorumluluk kapsamında çalışmalarımız var"

Doğan, toplumda farkındalık yaratmak için sanatçı Nergül Tuncay ve Mehmet Samer yönetiminde ÖZEV'deki öğrencilerle tiyatro çalışması yapıldığını anlattı. Doğan, "Meraklılar Derneği" adlı oyunun Mayıs ayında sahneleneceğini belirtti.

Doğan şunları kaydetti:"Ortaokul ve lise öğrencileriyle birlikte haftanın iki günü tiyatro atölyesinde çalışma yapılıyor. Bu arada amaç çocuklara kurs vermek değil, tiyatro sanatını sevdirmek. Bunun yanında SOS Çocuk Köyü ile işbirliği çerçevesinde sosyal sorumluluk kapsamında oradaki çocuklar için oyun sahneleme düşüncemiz var. Yine aynı şekilde Ağır Roman oyunumuzu Güneşköy'deki 18 yaş üstü rehabilitasyon merkezi adına sahneledik. Oyunun tüm geliri merkeze bırakıldı. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle dün oda tiyatrosunda bir seminer düzenledik. Seminere Türkiye Devlet Tiyatroları Müdürü Metin Oyman ve İzmir Devlet Tiyatroları Müdürü Bozkurt Kuruç konuşmacı olarak katıldı..."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.