KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Boran Kültür Merkezi "27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nü" kutladı…

Boran Kültür Merkezi “27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü” kutladı…

Boran Kültür Merkezi tiyatro ekibi TİYATRO EMEK bugün sabahın erken saatlerinde Lefkoşa Başbakanlık ışıklarında pankart açıp bildiri dağıttı.

Yayın Tarihi: 27/03/15 12:22
okuma süresi: 2 dak.
Boran Kültür Merkezi “27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü” kutladı…
A- A A+

"27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü kutlu olsun" yazılı pankartı açan Tiyatro Emek gönüllüleri, "ekmek adalet ve özgürlük için emekten yana ezilenlerden yana devrimci sanat üretiminin Tiyatro Emek'in varlık sebebi olduğunu" belirttiler ve mücadelelerine nefes aldıkları tüm ömür boyu devam edeceklerinin altını çizdiler.

30 Mart Pazartesi akşamı saat 20.00'da Gönyeli Belediyesi binasında son kez sahne alacak olan "Zengin Mutfağı" oyunu için el bildirisi dağıtan diğer Boran Kültür Merkezi üyeleri ise yaklaşık 900 adet bildiriyi halka dağıtarak oyuna davet ettiler.

Tiyatro Emek adına açıklama yapan Fatih Çoker, "emekten yana, Sosyalizm'den yana, insanlık'tan yana tüm devrimci sanat dallarının ve devrimci sanatçıların"; kapitalist amaçlar-rant uğruna, insanlık dışı bir düzeni ayakta tutmak adına gittikçe daha da fazla susturulmaya çalışıldığını, direnişin sadece meydanlarda değil ayni zamanda Tiyatro ve Sanat'la ilgili her alanda sürdüğünü ve bunun bir savaş olduğunu ve bu savaştan insanlığın, emekçilerin ve ezilenlerin er geç galip çıkacağını, emeğin kültür ve sanatının kazanacağının altını çizdi.

Boran Kültür Merkezi olarak Kıbrıs'ta Marksist ilkelere dayalı kültür-sanat üretmenin aynen tüm dünyada olduğu gibi çok zor olduğunu, maddi sıkıntılar'dan, politik dayatmalara devrimci sanat'ı yaymanın kolay olmadığı bir süreçten geçildiğini belirten Çoker "her şeye rağmen direniyoruz ve ezilen halkımıza direnmeyi sanatımızla, kültürümüzle öğretiyoruz ve öğretmeye devam edeceğiz çünkü bu ezilenlerin ve emekçilerin ruhunda var" dedi.

Bildiri dağıtımı saat ve pankartlı eylem 08.20 sularında sona erdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.