KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Hasan Çakmak'ın yazısına "TRT" belgesel çekiyor…

Hasan Çakmak’ın yazısına “TRT” belgesel çekiyor…

Gazeteci-yazar Hasan Çakmak'ın yıllar önce yazmış olduğu "Sarı Çizmeli Mehmet Ağa" isimli yazı dizisi TRT tarafından belgesel yapılıyor.

Yayın Tarihi: 27/03/15 14:20
okuma süresi: 2 dak.
Hasan Çakmak’ın yazısına “TRT” belgesel çekiyor…
A- A A+

Ortam ve Kıbrıs Gazetesi'nde yayınlanmış olan yazı dizisi Barış Manço'nun vefatı nedeniyle Sabah Gazetesi'nde de haber yapılmıştı.

Kıbrıs'ta 1800'lü yıllarda yaşamış olan ve aslen Bilelleli (Göçeri) Sarı Çizmeli Mehmet Ağa'nın hayat hikayesinin anlatıldığı yazı dizisini TRT'nin önemli yönetmen ve yapımcılarından Pelin Asal televizyon ekranlarına taşıyacak.

Türkiye'de imza attığı önemli belgesellerle adından söz ettiren yönetmen Pelin Asal, önçekimler için Kıbrıs'a gelerek Gazeteci-yazar Hasan Çakmak'la bir araya geldi.

"Şarkılar Seni Söyler" isimli belgesel projesi kapsamında Kıbrıs'ta çekilecek olan belgesel için "Dome Hotel"de oluşturulan stüdyoda Hasan Çakmak'la ilk çekimler yapıldı.

Stüdyo çekimleri yanında özellikle Kırnı ve Göçeri köylerinde yapılan çekimlerde "Sarı Çizmeli Mehmet Ağa"nın otlar arasında kaybolmuş mezar taşı ve yok olmaya yüz tutmuş evinin kalıntıları arasında çekimler yapıldı.

Okuyucuya sunulmuş Türkçe 12 kitabı bulunan Hasan Çakmak, çekilen belgeselin ardından gerekli maddi kaynağı bulması halinde "Sarı Çizmeli Mehmet Ağa"nın yaşam öyküsünü kitaplaştıracağını söyledi.

Çekimler sırasında yaptığı açıklamada "Sarı Çizmeli Mehmet Ağa" ünü Kıbrıs'a aşmış bir kişilik olarak bizim kültürümüzün bir simgesidir şeklinde konuşan Çakmak, "Böylesi bir insanı kayıt altına alıp gelecek nesillere taşımalıyız" dedi.

Gazeteci-yazar Hasan Çakmak geçtiğimiz günlerde Türkiye'de magazin gazetecileri tarafından "En Başarılı Yazar Ödülü"ne layık görülmüştü.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.