KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 3 dak.

Khora Kitap Cafe'de yazar-okur buluşmaları gerçekleştirildi

Khora Kitap Cafe'de yazar-okur buluşmaları gerçekleştirildi

Khora Kitap Cafe geçtiğimiz hafta iki farklı etkinliğe ev sahipliği yaptı. Dr. Nikolaos Stelya'nın "İstenmeyen Bebeğin Ölümü" adlı politik inceleme türündeki kitabı ile Feriha Altıok'un "Uçurumlu Mavi Oda" adlı yeni şiir kitabı okurlara tanıtıldı.

Yayın Tarihi: 30/03/15 15:18
okuma süresi: 3 dak.
Khora Kitap Cafe'de yazar-okur buluşmaları gerçekleştirildi
A- A A+

Dr. Nikolaos Stelya ile "İstenmeyen Bebeğin Ölümü"

26 Mart Perşembe akşamı gerçekleşen etkinliğe, "İstenmeyen Bebeğin Ölümü" kitabının yazarı Türkolog ve araştırmacı gazeteci Dr. Nikolas Stelya da katıldı. "İstenmeyen Bebeğin Ölümü"nde Kıbrıslı Türk Basınında Ortaklık Cumhuriyeti Tecrübesi alt başlığıyla 1960-1963 dönemini anlatılıyor. Dr. Nikolaos Stelya "İstenmeyen Bebek Kıbrıs Cumhuriyeti" isimli önceki kitabında 1955-1959 dönemi Kıbrıslı Türk basınına odaklanarak Kıbrıs Cumhuriyeti'nin doğumu sürecinde ortaya çıkan krizlerin kökenlerini masaya yatırdıktan sonra; şimdi de "İstenmeyen Bebeğin Ölümü" isimli kitapta 1960-1963 dönemini inceliyor.

Şair Feriha Altıok ile "Uçurumlu Mavi Oda"

28 Mart sabahı ise Şair Feriha Altıok'un konuk olduğu etkinlikte yeni çıkan "Uçurumlu Mavi Oda" kitabı ve şiir üzerine söyleşi yapıldı. Etkinliğe okurların yanı sıra sanatçı ve yazarlarımızdan da yoğun ilgi vardı. Neriman Cahit, Mehmet Kansu, Tamer Öncül, Emel Kaya, Ümit İnatçı, Cenk Mutluyakalı, Hüseyin Ağlamaz, Serkan Soyalan, Hakan Çakmak gibi sanat, edebiyat ve basın dünyamızın önemli isimleri Khora Kitap Cafe'de biraraya gelerek kitap ve şiir üzerine söyleştiler.

Khora Yayınları'nın 35. kitabı olan "Uçurumlu Mavi Oda"nın kapak tasarımı Ümit İnatçı'ya ait. Nazen Şansal'ın yayına hazırladığı kitabın dizgisi E. Sabih Benzetsel, sayfa tasarımı ise grafiker Ömer Tatlısu tarafından gerçekleştirildi.

Neriman Cahit, Filiz Naldöven ve Faize Özdemirciler'in de Feriha Altıok'un şiiriyle ilgili görüşleri ile değer kattığı kitabın "Editörün Notu" başlıklı yazısında "Alışılagelmiş anlatımlar yerine kendine özgü bir lirizim yakalayan Altıok'un şiirini okurken, duygu belleğiniz ile düşünce belleğiniz birbirinin içine geçip tüm benliğinizi sarmalamakta, sarsmakta..." ifadelerine yer verilmiş.

1946 yılında Elye'de doğan Feriha Altıok, Lefkoşa Kız Lisesi'ni ve Samsun Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü'nü bitirdi. Çeşitli okullarda Türkçe öğretmenliği yaptıktan sonra emekli oldu. Şiirleri, Kıbrıs ve Türkiye'nin çeşitli sanat ve edebiyat dergilerinde yayımlandı, İngilizce ve Yunanca'ya çevrildi. Şiir kitapları Fidancığın Çilesi (1985), Hele Bir Düşün (1987), Şiirle Söyleşi (1991), Adı Aşka Çağrılı (1993), Ruhumsan Korkarım (1999), Asılmaya Ay (2004) ve Çiçeklerimin Sulama Zamanıdır (2009). Ayrıca Gözleri Sen Kuş isimli düzyazı şiir türünde bir kitabı vardır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.