KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Baraka Tiyatro Ekibi 4 Nisan'da perde diyor

Baraka Tiyatro Ekibi 4 Nisan'da perde diyor

Baraka Tiyatro Ekibi, 4 Nisan'da yeniden perdelerini açıyor. Bertolt Brecht'in yazdığı "Carrar Ana'nın Silahları", Cumartesi günü saat 20.00'de Arabahmet Kültür Evi'nde ilk gösterimini yapacak. Son yıllarda sahnelediği "Savaş Baba", "Ödenmeyecek Ödemiyoruz", "Cimrinin Uşakları" gibi müzikli komedi oyunlarıyla tanınan Baraka Tiyatro Ekibi, bu yıl politik dram türünde bir oyunla seyirci karşısına çıkıyor.

Yayın Tarihi: 01/04/15 15:24
okuma süresi: 2 dak.
Baraka Tiyatro Ekibi 4 Nisan'da perde diyor
A- A A+

İspanya İç Savaşı esnasında Endülüs'te geçmekte olan "Carrar Ana'nın Silahları", çocuklarını savaştan korumaya çalışan bir annenin çelişkilerini anlatmakta. Oyunun konusu ise kısaca şöyle: Çok sevdiği kocasını, savaşta kaybeden Carrar Ana'nın acılı ve durağan dünyası, cephede savaşmakta olan kardeşi Pedro'nun evlerine gelmesiyle değişime uğrar. Carrar bir yandan faşizme karşı savaşmak isteyen kızı Josefin'i durdurmaya çalışırken diğer yandan kardeşi Pedro'nun cepheden ayrılıp eve geliş sebebini anlamaya çalışmaktadır. Bu esnada kendisinden yardım isteyen bir milisle, dini duygularını sömüren bir rahibeyle, oğlunun kız arkadaşı alaycı Manuella ile ve farklı bir anne modeli olan komşusu Bayan Perez'le karşılaşır. Her bir karşılaşma, sahnede ayrı bir duygulanım ve farklı bir gerilime vesile olurken Carrar, dışardaki çetin savaşa rağmen şiddete başvurmazsa çocuklarını koruyabileceğine inanmak istemektedir.

Orijinal metinden farklı bir dramaturjiyle sahnelenen oyunda İspanyol müziklerinin kullanılmasının yanı sıra, Nazım Hikmet, Federico Garcia Lorca ve Mustafa Özenç'in şiirleri de eklenerek lirik bölümlerle oyunun duygusal yönü pekiştirildi.

"Carrar Ana'nın Silahları", 4 Nisan Cumartesi tarihinden itibaren Nisan ayı boyunca her salı ve cumartesi gecesi saat 20.00'de Lefkoşa Arabahmet Kültür Evi'nde sahnelenecek. Seyirci katkısı olarak 5TL tutarındaki biletler, Khora Kitap Cafe'den temin edilebilir. Rezervasyon ve ayrıntılı bilgi için 0542 888 69 09 numaralı telefon aranabilir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.