KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Ahde Vefa Umut Yolu Erenköy Belgeseli'nden İzmir çıkartması

Ahde Vefa Umut Yolu Erenköy Belgeseli’nden İzmir çıkartması

Yakın Doğu Üniversitesi Center Of Excellence Merkezi başkanlığında gerçekleştirilen, Yönetmenliğini Yrd. Doç. Dr. Fevzi Kasap'ın üstlendiği Ahde Vefa Umut Yolu Erenköy Belgeseli, Kıbrıs Türk Kültür Derneği İzmir Şubesi'nde gösterimi gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 08/04/15 14:40
okuma süresi: 2 dak.
Ahde Vefa Umut Yolu Erenköy Belgeseli’nden İzmir çıkartması
A- A A+

Yakın Doğu Üiversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, gösterime Kıbrıs Türk Kültür Derneği (KTKD) Yönetim Kurulu Başkanı Suna Uyar, dernek üyeleri KKTC İzmir Konsolosu Uğur Umar, Eğitim ve Kültür Ateşesi Yıldız Kul, BM Müzik İyi Niyet Elçisi Ersin Faikzade ve Karadeniz Kültür Derneği Başkanı katıldı.

Saygı duruşu ve İstklal Marşının ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren KKTC İzmir Konsolosu Uğur Umar, gazilerin ve şehitlerin vatanın güneşi olduğunu ifade ederken, belgesele katkı koyan herkesi tebrik etti.

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fevzi Kasap ise yaptığı konuşmada, "Ahde Vefa Umut Yolu Erenköy" Belgeseli'nin yapım sürecinden bahsederek, belgeselin Erenköy mücadelesi'nin 50. Yılı anısına gerçekleştirilmiş olduğunu vurguladı.

Eski Kıbrıs Erenköy Mücahiti Kemal Altınkaya ise belgesele katkı koyan tüm ekibi kutlarken, o günlere dair anılarını anlattı.

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen gösterimin ardından, Kıbrıs Türk Kültür Derneği (KTKD) tarafından filmi çeken Yrd. Doç Dr Fevzi Kasap, Zeyde Yalıner Örek ve Ömer Evre'ye teşekkür belgesi takdim edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.