KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Çalıkuşu Tiyatro oyunu Girne'de ilgi gördü

Çalıkuşu Tiyatro oyunu Girne'de ilgi gördü

Girne Belediyesi tarafından düzenlenen "Girne Tiyatro Günleri" çerçevesinde, Reşat Nuri Güntekin'in Çalıkuşu adlı romanından tiyatroya uyarlanan oyun, yoğun ilgi gördü.

Yayın Tarihi: 08/04/15 15:52
okuma süresi: 2 dak.
Çalıkuşu Tiyatro oyunu Girne'de ilgi gördü
A- A A+

Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen ve Girne Amerikan Üniversitesi Uluslararası Spectrum Kongre Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğe, tiyatroseverler büyük ilgi gösterdi.

Reşat Nuri Güntekin'in 1922 yılında, 'İstanbul Kızı' adlı dört perdelik oyunundan roman haline getirilen 'Çalıkuşu'nu, Necati Cumalı'nın uyarlamasıyla tiyatro oyunu olarak sahneleyen Ankara Devlet Tiyatrosu, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Oyunu izleyenler arasında Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, T.C Elçilik yetkilileri,Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne Belediyesi meclis üyeleri, Girne Amerikan Üniversitesi yetkilileri ,Ankara Devlet Tiyatroları Müdür Yardımcısı Abdullah Erkan ve oyun yönetmeni Halil Akarsu' da vardı.

Oyun sonunda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Nidai Güngördü,Çalıkuşu Tiyatro oyununun Girne'de sahnelenmesinden ve tiyatroseverlerin oyuna gösterdiği büyük ilgi nedeniyle çok mutlu olduğunu belirterek, izleyicilere teşekkür etti.

Başkan konuşmasının ardından Ankara Devlet Tiyatroları Müdür Yardımcısı Abdullah Erkan'a teşekkür plaketi takdim etti.

Girne Tiyatro Günleri çerçevesinde 14 Nisan 2015 Salı akşamı saat 20:00'da ŞÜMÜRZ "İmparatorluk Kuranlar Ttiyatro Oyunu" ve 16 Nisan 2015 Perşembe akşamı saat 20:00'de 3. REICH "Korku ve Sefalet Tiyatro Oyunu" adlı oyunlar Girne Belediyesi Kültür Merkezinde izleyicilerle buluşacak. Girişlerin 10 TL olacağı gecelerde biletler Girne Belediyesi Halkla İlişkiler Bölümünden temin edilebilir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.