KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

"Carrar Ana'nın silahları" Lefkoşa gösterimlerine devam ediyor

"Carrar Ana'nın silahları" Lefkoşa gösterimlerine devam ediyor

Baraka Tiyatro Ekibi'nin sahnelemekte olduğu "Carrar Ana'nın Silahları" adlı tek perdelik politik dram türündeki oyun Lefkoşa gösterimlerine devam ediyor.

Yayın Tarihi: 13/04/15 09:47
okuma süresi: 2 dak.
"Carrar Ana'nın silahları" Lefkoşa gösterimlerine devam ediyor
A- A A+

Sadece Nisan ayı boyunca her cumartesi ve salı saat 20.00'de Arabahmet Kültür Evi sahnesinde yer alan oyunun sıradaki gösterimi 14 Nisan Salı. Seyirci katkısı olarak 5TL tutarındaki biletler, girişten veya Khora Kitap Cafe'den temin edilebilir. Rezervasyon ve ayrıntılı bilgi için 0542 888 69 09numaralı telefon aranabilir.

Bertolt Brecht'in yazdığı "Carrar Ana'nın Silahları", Baraka Tiyatro Ekibi tarafından yeni bir metin düzenleme ve dramaturjiyle sahnelenirken oyunda, Nazım Hikmet, Federico Garcia Lorca ve Mustafa Özenç'in şiirleri de seslendiriliyor. Fatoş Muhtaroğlu, Feray Ergin, İlhan Olgun, İlke Olgun, İsmail Özuçar, Merter Refikoğlu, Safiye Özaltıner ve Zekiye Şentürkler rol aldığı "Carrar Ana'nın Silahları"nda, İspanyol müziklerinin kullanılmasının yanı sıra sinevizyon görüntüleri de yer alıyor. İspanya İç Savaşı esnasında Endülüs'te geçmekte olan oyunda çocuklarını savaştan korumaya çalışan bir annenin çelişkileri anlatılmakta. Avrupa ve dünya tarihinde çok önemli bir yere sahip olan ve İkinci Paylaşım Savaşı'nın provası sayılan İspanya İç Savaşı'nın politik ve insani yönleri işlenirken, günümüzdeki mücadelelere dair mesajlar da verilmekte. Seyirciye, tarihsel bir gerçeklik sunulurken, kendi hayatına dair sorgulamalar da yaşatan "Carrar Ana'nın Silahları" 28 Nisan'a kadar Lefkoşa gösterimlerine devam edecek.

Fotoğraf: Yıltan Taşçı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.