KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 3 dak.

Game of Thrones'un 5. sezonuyla ilgili 10 gerçek

Game of Thrones'un 5. sezonuyla ilgili 10 gerçek

Dünyanın en maliyetli ve başarılı televizyon dizisi Game of Thrones'un 5. sezonu başladı. 5. sezonun ilk bölümü yayınlanan Game of Thrones'la ilgili bilinmesi gereken 10 gerçek:

Yayın Tarihi: 14/04/15 08:06
okuma süresi: 3 dak.
Game of Thrones'un 5. sezonuyla ilgili 10 gerçek
A- A A+
Game of Thrones'ta herkesin ele geçirmek için savaştığı ve yüzlerce kılıçtan oluşan demir taht, gerçekte demirden değil, fiber camla kaplanmış plastikten imal edilmiş. Plastikten imal edilen taht Kuzey İrlanda'nın başkenti Belfast'ta, "Titanic" filminin de çevrildiği tershanede bulunuyor.

İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeht geçtiğimiz yıl Belfast tershanesinde Game of Thrones'ta herkesin uğruna savaştığı tahtı ziyaret ettiğinde, gazeteciler söz konusu tahta oturmasını rica etti. Ancak İkinci Elizabeth akıllılık yaparak bu teklifi geri çevirdi. Çünkü o tahta oturan fazla yaşamıyor.

Yeni bölümlerde bu tahta "Tommen Baratheon" karakterini canlandıran 17 yaşındaki Dean-Charles Chapman oturacak. Tahtın oturma kısmında bulunan kılıçların sivri uçları törpülendi amaç genç oyuncu tahta otururken zarar görmemesi.

Belfast'ta 750 kişi bütün yıl Games of Thrones'un yeni bölümü için çalıştı. Yeni bölümler için onlarca terzi, nalbant ve hizmetli çalıştı. Game of Thrones'un 5 sezonunda her bölüm için 10 milyon dolar harcama yapıldığı tahmin ediliyor.

Dizi yapımcıları Osuna'daki bir savaş sahnesi için yüzlerce figüran aradı. Ancak dizide figüran olarak rol almak için 86 bin CV gönderildi. "Carsei" karakterini canlandıran 41 yaşındaki Lena Headey, "Game of Thrones bir canavara dönüştü" açıklaması yaptı.

Westeros'ta yaşayanları kuzeyde yaşayan barbarlardan ayıran 200 metre yükseklikteki duvar, gerçekte Belfast'a 30 kilometre mesafedeki bir taş ocağı. Dizideki buz için özel bir lazer efekti kullanılıyor.

Game of Thrones'un çekimlerini izlemeye gelen onlarca meraklı, çekimlerin yapıldığı taş ocağında kaza yaptı. Film ekibi bu kazaların önüne geçmek için meraklı izleyeciler için özel bir platform yaptırdı.

Game of Thrones şimdiye katar George R. R. Martin'in romanına sadık kalınarak çekildi. Ancak 5'inci sezondan itibaren dizi ile kitap arasında farklılıklar olacağı açıklandı. Dizinin başyazarlarından olan Bryan Cogman, "Kitap dünyası ile film dünyası birbirinden ayrılacak" dedi.

Game of Thrones'un önceki sezonlarında katil Jagen H'gar karakterini canlandıran Alman oyuncu Tom Wlaschiha diziye yeniden geri döndü. Kitapta ise bu karakterin hikayesi sona ermişti. Tom Wlaschiha yeni bölümlerde farklı bir karakter olarak karşımıza çıkıyor.

Game of Thrones'un 5'inci sezonunun ilk 5 bölümünde iki karakter ölecek ancak kitapta hala bu karakterler yaşıyor. Karakterlerden biri kafeste canlı canlı yakılacaktı ancak bu sahneler, IŞİD'in vahşi öldürme yöntemlerini çağrıştıracağı gerekçesiyle kaldırıldı.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.