KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

'Uçan Şemsiye' ile çocukların çevre farkındalığı artırılıyor

‘Uçan Şemsiye’ ile çocukların çevre farkındalığı artırılıyor

LEFKOŞA, 15 NİSAN: Avrupa Birliği Bilgi Merkezi ilk çocuk etkinliğini çevre konusunda farkındalık yaratma amacı ile 18 Nisan Cumartesi günü 11:00 – 13:00 saatleri arasında AB Bilgi Merkezi'nde gerçekleştiriyor. Etkinlikte Lefkoşa Sanat Tiyatrosu'nun çocuk oyunu Uçan Şemsiye sahne alacak.

Yayın Tarihi: 16/04/15 11:25
okuma süresi: 2 dak.
‘Uçan Şemsiye’ ile çocukların çevre farkındalığı artırılıyor
A- A A+

AB Bilgi Merkezi çevre hakkında farkındalık yaratmayı hedeflemektedir. Tiyatro, sorumlu bir vatandaş olabilmek ve çevreyi koruyabilmekle ilgili etkili mesajları iletebilmek için eğlenceli ve güçlü bir araçtır.

Şimdiki ve gelecek nesillere yönelik çevreyi koruma, muhafaza etme ve geliştirmek adına, Avrupa Komisyonu AB'de yüksek düzeyde çevresel korumayı sağlayacak ve AB vatandaşlarının hayat kalitesini korumak adına politikalar sunmaktadır.

Farkındalık yaratma, çevrenin korunmasını sağlamak için ilk adımdır. Özellikle çocuklar için yeni ve eğlenceli deneyimlere erişim sağlamak önemlidir. Çocuklar bu şekilde öğrenmektedirler.Çevreselkorumanın gelecek nesillere aktarılan bir gerçeklik haline gelebilmesi için çocuklar küçük yaşlardan itibaren çevreyi düşünmeye ve önemsemeye başlaması gerekmektedir. 'Uçan Şemsiye' performansı ilkokul çağındaki çocuklara yöneliktir. Katılımcılara ayrıca çevre temalı küçük bir boyama kitapçığı verilecek ve gösteriden sonra ikram sunulacaktır. Yer sınırlı olduğundan dolayı 17 Nisan tarihine kadar Elvan Aragül'e (0392) 228 2576 numaralı telefondan veya elvan.aragul@abbilgi.eu email adresinden ulaşarak lütfen kayıt yapınız.

Avrupa Birliği Bilgi Merkezi, Avrupa Birliği'nin yasal ve politik düzenlemeleri, AB politikaları, değerleri ile AB yardım programı hakkında bilgilendirme yaparak Kıbrıs Türk toplumunu Avrupa Birliği'ne yakınlaştırmayı amaçlamaktadır.

Daha Fazla Bilgi: Selen Mesutoğlu Altan'a, selen.altan@abbilgi.eu email adresinden veya 0533 840 8583 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.