KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

6. Uluslararası Lions Kısa Film Festivali'nden YDÜ'ye "En İyi Yönetmen" ödülü

6. Uluslararası Lions Kısa Film Festivali’nden YDܒye “En İyi Yönetmen” ödülü

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü öğrencilerinden Gökalp Yamen, geçen ay "İşgal Altındaki Karabağ" temalı Uluslararası Hazar Kısa Film Yarışması'na katılarak "Kristal Hazar 3.'lük Ödülü"'nü almasının hemen ardından bu kez de 6.Uluslar arası Lions Kısa Film Festivali'nden "En İyi Yönetmen" Ödülü ile döndü.

Yayın Tarihi: 18/04/15 11:12
okuma süresi: 2 dak.
6. Uluslararası Lions Kısa Film Festivali’nden YDܒye “En İyi Yönetmen” ödülü
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, genç sanatçıları ve hızla gelişmekte olan sinema alanındaki yeni atılımları desteklemek amacıyla düzenlenen Lions Uluslararası Kısa Film Yarışması bu yıl 6. kez düzenlendi. Yarışmada dereceye girenler, kariyerlerine önemli bir başlangıç yapmalarını sağlayacak ödüllerin sahibi oldular.

Caddebostan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen gala gecesinde 5 kategoride değerlendirilen onlarca film arasından 8 Film finale kalmaya hak kazandı. Filmlerin gösterimlerinin yapıldığı gecede, nostaljik film müziklerini seslendiren Grup Art İstanbul konser verdi.

Gerçekleştirilen coşkulu gala gecesine, Jüri Başkanlığını ünlü oyuncu ve seslendirme sanatçısı Zafer Ergin , Yönetmen Ali Advan, Prof. Dr. Nilüfer Pembecioğlu, oyuncular Turgay Kantürk, Özge Özberk ve Cansel Elçin'in de aralarında bulunduğu değerli isimler ve jüri üyeleri katılırken; sinema ve dizi oyuncuları Menderes Samancılar ve Levent Özdilek ile hazırladığı belgesellerle adından söz ettiren Gazeteci Nebil Özgentürk'e de özel ödüller verildi.

YDÜ Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi olan Gökalp Yamen, Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fevzi Kasap danışmanlığında yürüttüğü çalışmalarının "En İyi Yönetmen" Ödülü ile taçlandırılmasının gururunu yaşıyor. Yamen'in daha önceki filmlerinden kazandığı iki 3.'lük ödülü daha bulunuyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.