KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Blues müziğin kralı B.B. King hakkında bilmeniz gereken 8 şey

Blues müziğin kralı B.B. King hakkında bilmeniz gereken 8 şey

Blues müziğin kralı olarak anılan Amerikalı efsanevi gitarist ve şarkıcı B.B. King, 89 yaşında hayatını kaybetti.

Yayın Tarihi: 15/05/15 15:27
okuma süresi: 2 dak.
Blues müziğin kralı B.B. King hakkında bilmeniz gereken 8 şey
A- A A+

King'in avukatı, 1925'te Mississippi'de doğan ve asıl adı Riley B. King olan ünlü müzisyenin Las Vegas'ta yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Lucille, Sweet Black Angel ve Rock Me Baby gibi birçok şarkısıyla tanınan Amerikalı ünlü müzisyen, 15 kez Grammy ödülü kazandı.

B.B. King hakkında bilmeniz gereken 8 şey:

-Memphis'te radyoda çalışırken 'The Beale Street Blues Boy'olarak bilinen ve sonra 'Blues Boy' olarak kısıltılan lakabı daha sonra B.B. King olarak isim haline geldi.

-B.B. King'in ünlü şarkısı Lucille, Arkansas'ta sahne aldığı bir gecede çıkan kavga sonrası ortaya çıktı. İki adamın Lucille adlı bir kadın için kavgaya tutuşmasının ardından kadının adından ilham alan B.B. King, gitarının adını Lucille koydu ve şarkı ortaya çıktı.

-King'in ilk gitar hocası blues sanatçısı kuzeni Bukka White'tı.

-2003'te Rolling Stone dergisi King'i Jimi Hendrix ve Duane Allman'ın ardından gelmiş geçmiş en iyi üçüncü gitarist seçildi.

-1956 yılında King ve grubu tam 342 konser verdi.

-King 1967'de Montreux Jazz Festivali, Newport Folk Festivali ve Fillmore West'te çaldıktan sonra dinleyici kitlesini jazz, halk müziği ve rock severlerle genişletti.

-King, 2006'da kanserden ölen oğlunu gömdükten bir gün sonra New York'ta sahneye çıkarak on bininci konserini verdi.

-King, televizyon dizileri 'Sanford and Son', 'The Young and the Restless', 'The Cosby Show', 'Married … With Children', 'The Fresh Prince of Bel-Air' ve 'Susam Sokağı'nda yer almıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.