KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 5 dak.

Kırgızistan'da KKTC rüzgârı esti…

Kırgızistan’da KKTC rüzgârı esti…

"Kıbrıs Türk Kültür Haftası" etkinliği için Kırgızistan'ın Başkenti Bişkek'te bulunan KKTC Başbakan Yardımcılığı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp başkanlığındaki 17 kişilik KKTC heyeti, Kırgızistan –Türkiye Manas Üniversitesi'ni ziyaret ederek Rektör Prof. Dr. Sebahattin Balcı tarafından kabul edildi.

Yayın Tarihi: 18/05/15 13:42
okuma süresi: 5 dak.
Kırgızistan’da KKTC rüzgârı esti…
A- A A+

Ziyarette, KKTC Bişkek Temsilcisi Dr. Tayseer Al-Sahanableh'da hazır bulundu.

BALCI:

Heyete, senato salonunda brifing veren Prof. Dr. Sebahattin Balcı, KKTC heyetini'nin ziyaretinden duyduğu mutluluğu ve memnuniyeti dile getirdi.

Bişkek'te organize edilen "Kıbrıs Türk Kültür Haftası" etkinliğinin kendilerini çok onurlandırdığını belirten Balcı; "vatan toprağımızın esintisini getirdiniz, bizlere tazelenme fırsatı sağladınız. Ne kadar zengin bir kültürümüzün olduğunu da Kırgız halkına sundunuz. Biz sizler sayesinde iftihar ettik" dedi.

"KKTC büyük Türk Dünyası'nın bir parçasıdır" diyen Balcı, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş'a geçmişte fahri doktora unvanı takdim ettiklerini de hatırlatarak, merhum Denktaş'ı rahmetle andı.

AL-SAHANABLEH:

KKTC Bişkek Temsilcisi Dr. Tayseer Al-Sahanableh'de konuşmasında Kıbrıs Türk kültürünün Bişkek'te sergilenmesinde Manas Üniversitesi'nin büyük katkıları olduğunu söyledi.

Kültür ve sanatın halkları yakınlaştıran unsurların başında geldiğini belirterek Al-Sahanableh, etkinliğin gerçekleşmesi için yaşanan sıkıntıları dile getirerek, tüm zorluklara rağmen engellerin aşıldığını kaydetti.

TUNÇALP:

KKTC Başbakan Yardımcılığı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp ise, öncelikle Bişkek'ten gelen talebin kendilerini heyecanlandırdığını, yaşanan zorluklara rağmen ziyaretin gerçekleşmesinde Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş'ın büyük katkıları olduğunu hatırlatarak, Denktaş'ın sevgi ve selamlarını iletti.

Tunçalp ayrıca, Dışişleri Bakanlığı Tanıtma Dairesi Müdürlüğü, KKTC Bişkek Temsilcisi Dr. Tayseer Al-Sahanableh'e ve katkı koyan emeği geçenlere de teşekkür etti.

Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp, misafirperverliklerinden ötürü Kırgızistan –Türkiye Manas Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Sebahattin Balcı'ya teşekkür ederek, Lefkara ve İpek Kozasından işlenmiş Kıbrıs'a özgü hediyeler takdim etti.

KKTC HEYETİ, KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ'NDE ÇEKİMLER GERÇEKLEŞTİRDİ…

Ziyaretin ardından, KKTC Heyeti, Kırgızistan –Türkiye Manas Üniversitesi Televizyonu'nda çekimler gerçekleşti.

Heyet, Kırgızistan –Türkiye Manas Üniversitesi Radyo Televizyonu Müdürü Dr. Bülent Namal tarafından karşılandı.

Zengin içerikli programın çekimleri yaklaşık bir saat sürdü.

Bu arada, Kıbrıs Türk Kültürü'nün yansıtıldığı program TRT Türk kanalının "Devri Âlem" programında da 19 Mayıs Salı günü saat 15.30'da yayınlanacak.

KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ'NDE 'KIBRIS TÜRK GÜNÜ'

Öte yandan Kırgızistan'ın Başkenti Bişkek'te KKTC'ne ait kültürel ve el sanatlarının tanıtıldığı 'Kıbrıs Türk Haftası' etkinlikleri Kırgızistan –Türkiye Manas Üniversitesi'nde de etkinliklerle devam etti.

Buradaki etkinlik, milli marşların okunması ve konuşmalarla başladı.

Ardından Kıbrıs Türk ve Kırgız kültürünün kaynaşması adına Kıbrıslı Türk ve Kırgız Sanatçılar sahne aldı. Sanatçı İpek Amber, Kıbrıs Türkülerini seslendirirken alkış topladı. Ayrıca Kırgızlı Sanatçı ile birlikte de sahne alan Amber'in okuduğu 'Dillirga' şarkısı salonda büyük çoşku yarattı.

Halk Ozanı Kemal Deveci'de kostümü ve Kaval dinletiyle kendine hayran bıraktı.

Serhat Kozoğlu yönetimindeki Devlet Halk Dansları Topluluğu'nu ise sahnede hem göze, hem de kulağa hitap etti.

Gösteriler salonda bulunan konuklar tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Kırgızistan –Türkiye Manas Üniversitesi'nde de gerçekleşen 'Kıbrıs Türk Kültür' etkinliğinin giriş kısmında, Kıbrıslı Türk Fotoğraf Sanatçılarının; KKTC'nin tarih, sanat, kültür, eğitim, turizm ile ilgili görsel fotoğrafları sergilendi.

Ayrıca, hediyelik eşyalar, milli kıyafetler ve Kıbrıs Türk el sanatlarından olan bitkisel örgüler ve seleler, lefkara ve ipek işleri burada da tanıtıldı.

Bir yandan, Serdarlı Sağlık ve Kültür Derneği Başkanı Vijdan Karagözlü, Lefkara ve İpek Kozası ile el işlerini örerken, diğer yandan İsmihan Yorgancı sele, sepet örgüleri, Kemal İyikalp ise Talar örgüsü ile kendilerine hayran bıraktılar.

Üniversitede ki etkinlikte de konuklara Hellim ile Ceviz Macunu ikram edildi.

KKTC HEYETİ ADA'YA DÖND܅

Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp başkanlığındaki 17 kişilik KKTC heyeti Pazar günü adaya döndü.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.