KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

YDÜ İlahiyat Fakültesi öğrencileri dergi çıkardı

YDÜ İlahiyat Fakültesi öğrencileri dergi çıkardı

Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri dergi çıkardı.

Yayın Tarihi: 23/05/15 15:49
okuma süresi: 2 dak.
YDÜ İlahiyat Fakültesi öğrencileri dergi çıkardı
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İlmi Himet Araştırmaları Kulübü, "KIBRIS İlim Hikmet Araştırmaları Kulübü Dergisi" ismi ile çıkardığı derginin ilk sayısını ile öğrencilerin karşısına çıktı.

Yakın Doğu Üniversitesi,Lefkoşa(Near East University,Nicosia) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, editörlüğünü İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Meryem Altındağ, yayın kurulunu ise yine İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Firdevs Yozgatlı, Meryem Altındağ, Rumeysa Nur Taş, Şuheda Demir ve Zeynep Büşra Çalışkan'ın üstlendiği derginin ilk sayınsının konusu meşhur İslam alimi "Ebu Hanife" olarak seçildi.

Dergide Prof. Dr. Yunus Vehbi Yavuz'un "Ebû Hanife Özellikleri, Usulü, Mezhebi", Prof. Dr. İbrahim Çalışkan'ın "Ebu Hanife'den İmam Azam'a: Büyük Bir İlim ve Tevhid Öncüsü", makalelerinin yanısıra Fakülte öğrencilerinden Şüheda Demir, Zeynep Büşra Çalışkan, Rumeysa Nur Taş, Meryem Altındağ ve Firdevs Yozgatlı'nın Ebu Hanife'ye dair yazıları yer almaktadır.

Ensar Vakfının katkılarıyla YDÜ İlahiyat Fakültesi öğrencileri tarafından çıkarılan dergi yayın hayatına devam edecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.