KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

"Ahde Vefa/ Umut Yolu Erenköy" Uluslararası Aile Filmleri Festivali'nde

"Ahde Vefa/ Umut Yolu Erenköy" Uluslararası Aile Filmleri Festivali'nde

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV ve Sinema Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Fevzi Kasap'ın yönetmenliğini üstlendiği "Ahde Vefa/ Umut Yolu Erenköy" filmi, Uluslararası Aile Filmleri Festivali'nde gösterimi yapıldı.

Yayın Tarihi: 24/05/15 13:45
okuma süresi: 2 dak.
"Ahde Vefa/ Umut Yolu Erenköy" Uluslararası Aile Filmleri Festivali'nde
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'ne açıklamalarda bulunan YDÜ İletişim Fakültesi Radyo TV ve Sinema Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Fevzi Kasap ; "KKTC'den 5 kısa film ve 6 belgeselden oluşan 11 filmlik "KKTC Kısa Film Seçkisi" Ankaralı sinemaseverlerle buluştu."Dedi.

Ankara'da bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Aile Filmleri Festivali'nde KKTC Kısa Film Seçkisi'nin yanı sıra İran, Japonya,Çin, Türki Cumhuriyetler, Avrupa, Hollywood, Bollywood filmleri de yer alırken, KKTC'de henüz seyirciyle buluşmamış filmlerin de olduğu 11 filmlik seçki, 16-18 Mayıs 2015 tarihlerinde Kızılırmak Sineması'nda oyuncu Engin Altan Düzyatan'ın "festival yüzü" olduğu ve film gösterimleri yanı sıra tiyatro, sergi, konser, söyleşi, workshop, Yeşilçam bölümlerinin de yer aldığı festivale ünlü yapımcı, yönetmen ve oyuncular da destek veriyor.

"Ahde Vefa – Umut Yolu Erenköy" Belgeseli, 1964 Yılında dünyanın değişik ülkelerinden mücadeleye katılan Kıbrıslı Türk üniversite öğrencilerinin Erenköy'de iki yıl süren direnişlerini anlatıyor. Erenköy'e çıkan mücahitlerin öykülerine yer verilen film, yalın bir dille yakın tarihi genç nesillere aktarma kaygısı ile hazırlanmıştır. Filmin Genel Yönetmeni Fevzi Kasap, önemli film festivalleri kapsamında gösterime sunulan "Ahde Vefa/ Umut Yolu Erenköy" ile ilgili olarak, bu sayede Kıbrıs Türk mücadelesinin daha geniş ve entellektüel çevrelere de aktarma fırsatının yakalanmış olduğunu belirterek, YDÜ'nün ve KKTC'nin gururla temsil edileceğinin önemini vurguladı. Film de ayrıca Zeyde Yalıner Örek, Ömer Evre ve Gökalp Yamen görüntü yönetmeni ve drama yönetmeni olarak görev üstlendiler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.