KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 5 dak.

"Kitap Gibi Sessiz Ol" adlı "4. Öğretim Elemanları Sergisi" açıldı

"Kitap Gibi Sessiz Ol" adlı "4. Öğretim Elemanları Sergisi" açıldı

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü, "Kitap gibi sessiz ol" adlı "4. Öğretim Elemanları Sergisi" açıldı.

Yayın Tarihi: 27/05/15 17:44
okuma süresi: 5 dak.
"Kitap Gibi Sessiz Ol" adlı "4. Öğretim Elemanları Sergisi" açıldı
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; "Kitap Gibi sessiz ol" temasından yola çıkarak, birbirinden değerli Öğretim Elemanlarının hazırladığı çalışmaların sunulduğu "4. Öğretim Elemanları Sergisi" Lefkoşa İsmet Vehit Güney Sanat Merkezi'nde açıldı. Gerçekleştirilen sergide, YDÜ İletişim Fakültesi bünyesinde bulunan Öğretim Elemanlarının çalışmaları yer alıyor. Doç. Dr. Atila Türk, Doç. Dr. Gökçe Keçeci Şekeroğlu, Öğr. Gör. Eser Keçeci, Öğr. Gör. Gamze Anıl, Öğr. Gör. Gazi Yüksel ve Öğr. Gör. Mustafa Ersenal, Arş. Gör. Fuat Boğaç Evren, ve Arş. Gör. Merve Akgül'ün eserlerini ortaya koyduğu "Kitap gibi sessiz ol" adlı sergi, 25-31 Mayıs tarihleri arasında izleyiciyle buluşmaya devam edecek.

YDÜ İletişim Fakültesi Dekan Vekili ve Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü Başkanı Doç. Dr. Gökçe Keçeci Şekeroğlu yaptığı açıklamada; "Kitap gibi sessiz ol" sloganından yola çıktık. Sergiye katılan tüm Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü hocaları olarak bir araya gelerek kitap hakkında konuştuk. "Kitapları, okuduklarımızı ne kadar özümseyebiliyoruz?" sorgulamalarıyla kitapları maddesel bir araç olarak değil de, daha ruhsal açıdan ele almak istedik. Okuduğumuz kitapları görsel hale getirdik. Manuel, dijital çalışmalar yapıldı" ifadelerini kullanırken, "Sergimiz, elle üretilmiş, bir eşi daha olmayan çalışmalar ve dijital çalışmalar olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Kendi çalışmam ise, okumuş olduğum ve etkilendiğim, Kafka'nın "Milena'ya Mektuplar" kitabından yola çıkarak hazırladığım bir çalışma. Kitabın sevdiğim sayfalarını bir araya getirerek, onun sözlerini içselleştirip, kendi ifade biçimlerimi burada dile getirdim" dedi.

Şekeroğlu, "Bu sene dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Görsel İletişim ve Tasarım Öğretim Elemanları sergisine katılan tüm hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl beşincisini gerçekleştirmeyi planladığımız sergimizin çoğalarak, artarak, daha da nitelik kazanarak devamını amaçlıyoruz. Sanatın, tasarımın, iletişimin misyonu halkla iç içe ve halka yakın olmayı hedefler" diyerek düşüncelerini belirtti.

YDÜ İletişim Fakültesi Öğretim Elemanlarından Eser Keçeci ise, geriye dönüşüm ve kalıp tekniği ile çalıştığı eserlerinin hazırlık aşamasının öğrencileriyle birlikte derslerde oluşturulduğunu belirtirken, "Derslerde öğrencilerin yüz kalıplarını alarak gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sergide yer alıyor. Bir plastik sanatçısı olarak diğer sanatçı arkadaşlarımla bir arada bulunmaktan dolayı mutluluk duyuyorum" şeklinde aktardı.

YDÜ İletişim Fakültesi Arş. Gör. Merve Akgül 'de, " Birbirinden değerli öğretim elemanları ile birlikte çalışmalarımın sergilenmesi gurur verici. Her birimizin alın teri yatıyor bu sergide. Umarım izleyiciler de çok keyif almıştır. Tüm emeği geçen hocalarıma, bizi yalnız bırakmayan dostlarımıza, ailelerimize teşekkürlerimi sunuyorum" açıklamalarında bulundu.

Gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, Doç. Dr. Atila Türk, elde yapılmış ekslibris ve cam şişe üzerine kolaj tekniği ve karışık teknik uygulamalarıyla sergiye katılırken, YDÜ İletişim Fakültesi Dekan Vekili ve Görsel İletişim Tasarım Bölümü Başkanı Doç. Dr. Gökçe Keçeci Şekeroğlu ise, fotografik uygulama, dijital baskı çalışmalarını sunuyor. Öğr. Gör. Eser Keçeci seramik çalışması ile sergide yer alırken, Öğr. Gör. Gamze Anıl, dijital illustrasyon çalışmalarını sergiliyor. Öğr. Gör. Gazi Yüksel, yağlı boya ve fotoğraf çalışmalarını sunarken; Öğr. Gör. Mustafa Ersenal, seramik ve videografi çalışmaları ile sergide yer alıyor. Arş. Gör. Fuat Boğaç Evren, dijital illüstrasyon çalışmaları ve dijital poster çalışmaları ile sergiye katılırken, Arş. Gör. Merve Akgül ise, dijital illüstrasyon tekniği çalışmalarıyla sergide yer alıyor.

"Kitap gibi sessiz ol" adlı sergiye çalışmalarıyla katılan YDÜ İletişim Fakültesi Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü Öğretim Elemanları ise, farklı konseptleri, farklı bakış açılarını ve eserleri bir arada bulunduran ve dördüncüsü gerçekleştirilen Öğretim Elemanları sergisine katılmaktan duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.