KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 4 dak.

Çocuk Gözüyle Kıbrıs'ta Yaşam Fotoğraf Yarışması'nın ilk değerlendirmesi yapıldı

Çocuk Gözüyle Kıbrıs’ta Yaşam Fotoğraf Yarışması’nın ilk değerlendirmesi yapıldı

Telsim ve FODER işbirliğinde düzenlenen "Çocuk Gözüyle Kıbrıs'ta Yaşam" isimli fotoğraf yarışmasının ilk juri değerlendirmesi yapıldı. İlkokul ve ortaokul kategorisinde toplam 325 fotoğrafın katıldığı yarışmanın ilk değerlendirmesinde, toplam 117 eser sergileme hakkı kazanırken, bunların içinden finale kalan 25 eser arasında derecelendirme yapılacak.

Yayın Tarihi: 28/05/15 17:26
okuma süresi: 4 dak.
Çocuk Gözüyle Kıbrıs’ta Yaşam Fotoğraf Yarışması’nın ilk değerlendirmesi yapıldı
A- A A+

"Kıbrıs'ta Yaşam" temalı fotoğrafların değerlendirmesi, Sosyal Hizmet Uzmanı Barış Başel, deneyimli fotoğraf sanatçısı FODER Yönetim Kurulu Üyesi Tevfik Ulual, Art Therapy Sanat Merkezi Direktörü Bahar Çıralı, Atatürk Meslek Lisesi Görsel Tasarım ve Fotoğraf Öğretmeni Birgül Beyazyüz Gedik ile Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar'ın oluşturduğu jüri tarafından yapıldı. Telsim Genel Müdürlük Merkez Ofis'te biraraya gelen jüri üyeleri, yarışmaya katılan fotoğraflar hakkında görüş alışverişinde bulunarak, ön elemeyi gerçekleştirdi.

"KATILIMIN YÜKSEK OLMASI BİZİ SEVİNDİRMİŞ VE SEÇİM YAPARKEN NİSPETEN ZORLAMIŞTIR"

Jüri üyelerinden Barış Başel, fotoğrafın özellikle ilgi alanı açısından önemli bir yeri olduğuna inandığını belirterek çocukları duyguları olan, üretebilen ve onları ayrı bir birey olarak kabul eden Telsim ile FODER'e teşekkürlerini iletti. "Bu yarışma çocukları yönlendirip, onları aktif olacak bir sürece dahil ettiğimiz zaman çok güzel sonuçlar alabileceğimizi göstermiştir" diyen Başel, ailelerin, boş zamanlarını değerlendirme konusunda çocukları fotoğrafçılığa yönlendirmeleri ve onları bu konuda desteklemelerini tavsiye etti. Özellikle ilkokullardaki fotoğraf kulüplerinin çalışmalarının fotoğraf sanatına ivme kazandırdığını düşündüğünü ifade eden Tevfik Ulual ise, yarışmada ilkokul kategorisindeki çocukların yüksek katılımıyla karşılaştıklarını belirtti. Ulual, "Belli bir eğitimden geçerek bu güzel karelerin ortaya çıkması bizleri sevindirmiş ve nispeten zorlamıştır" dedi. ??Beklentisinin üzerinde eserlerle karşılaştığını dile getiren Birgül Beyazgül Gedik ise jüri üyeleri ile güzel bir uyum içerisinde çalıştıklarını belirtti. Çocukların fotoğraf çekerken büyüklerden destek almaları konusunda endişe duyduklarını ise ifade eden Gedik, fotoğrafları değerlendirirken bunları da göz önünde bulundurarak seçimlerini uyum içinde gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Yarışmanın çocukları motive eden bir yarışma olduğuna vurgu yapan Bahar Çıralı ise, yüksek katılımın, yarışmanın çocukları harekete geçirdiğinin bir göstergesi olduğunu kaydetti. Çıralı, çocukların Kıbrıs'ın kültürel ve doğal güzelliklerini yansıtan çok yaratıcı fotoğraflar çektiklerini söyledi.

Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar ise, çocukların Kıbrıs'ta yaşamı anlattığı yüzlerce eserle buluşmaktan büyük keyif aldığını belirterek, "Fotoğraf sanatına gönül veren çocuklarımızın Kıbrıs'taki yaşamı birbirinden güzel karelerle yansıtması bizleri çok mutlu etmiştir" dedi. Tanpınar, anlamlı iş birliğinden ve üç yıldır birlikte düzenledikleri fotoğraf yarışmalarındaki değerli katkılarından dolayı FODER'e teşekkürlerini iletti.

Çocukların fotoğraf çalışmalarını desteklemek hedefiyle düzenlenen yarışmanın sonuçları 9 Haziran Salı Günü saat 17:30'da Lefkoşa İsmet Vehit Güney Sergi Salonu'nda gerçekleşecek sergi açılışında açıklanacak. Sergi açılışında ilkokul ve ortaokul kategorilerinde değerlendirilecek fotoğraflar arasında dereceye giren ve segilenmeye hak kazanan eserlerin sahipleri hediyelerle ödüllendirilecek. İlkokul ve ortaokul kategorilerinde gerçekleşecek yarışmanın her iki kategorisinde de birinci seçilecek olanlara Vodafone Smart Tablet 7"; ikincilere Samsung Coreprime cep telefonu; üçüncülere modem ve bir aylık 5 GB internet paketi hediye edilecek. Yarışmada ayrıca Telsim Özel Ödülü olarak Samsung Android fotoğraf makinesi armağan edilecek. Fotoğrafları sergilenmeye layık görülen çocuklarımıza ise FODER'den üç haftalık "Temel Fotoğrafçılık Eğitimi" verilecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.