KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

YDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'ne yeni ödüller

YDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'ne yeni ödüller

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kültür Dairesi'nin her yıl düzenlediği ve bu yıl yedincisi düzenlenen "Genç Sanatçılar Resim Yarışması"nda yarışmaya katılan 21 sanatçının 73 eseri arasından; Gönen Atakol, Aşık Mene ve Ruzen Atakan'dan oluşan jüri tarafından yapılan seçmeler sonucunda ödüle layık görülen eserlerle birlikte, 16 sanatçının 25 eseri sergilenmeye değer görüldü.

Yayın Tarihi: 28/06/15 11:48
okuma süresi: 2 dak.
YDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'ne yeni ödüller
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre;yarışmada; Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Plastik Sanatlar Bölümü öğrencilerinden Dicle Özlüses'in "İsimsiz-I", Mehmet Sariler'in "Horoz Dövüşü-II" isimli eserleri "Başarı Ödülü"ne layık görüldü. Ödüller; Genç Sanatçılar Resim Yarışması 2015 Sergisi'nin Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan açılışında sahiplerine verildi.

Ödül alan eserler dışında; eserleri sergileme alan YDÜ GSTF mezunu ya da halen öğrenci olanların ve çalışmalarının adları şöyle: Ayça Akarcan: "Geleceğin Rengi", Dicle Özlüses: "İsimsiz-I" ve "İsimsiz (Diptik)", Hascan İleri: "Dirty Nicosia-I", Kemal Behcet Caymaz: "Korkma Ay Doğacak-I",Mehmet Sariler: "Horoz Dövüşü-I" ve "Horoz Dövüşü-III", Neriman Şaban: "No:2", Rahme Manastırlı: "Kayıp Salamis-II", Tünay Özyay: "Yeni Umutlar"…

YDÜ GSTF Dekan vekili Doç.Dr. Erdal Aygenç konuya ilişkin yaptığı açıklamada: "Bu yıl "Genç Sanatçılar Resim Yarışmasına" katılan 16 sanatçıdan 8 genç sanatçı bizim Fakülteden ya mezun olmuş ya da öğrenimlerine devam etmekte... Sergilenen 25 çalışmadan 10 çalışma yine bizim arkadaşlarımıza ait. Bu durum bizi geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da yine mutlu etmiştir. Ödül alan veya çalışmaları sergilenen tüm öğrencilerimizi yürekten kutlarım. Bu başarı aynı zamanda Fakültemizde yürüttüğümüz (lisans, yüksek lisans ve doktora) programlarının da başarısıdır. Elbette ki tüm öğrencilerimizle deneyimlerini paylaşan değerli hocalarımızı da kutlamak gerekir."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.