KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Devlet Halk Dansları Topluluğu Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'na katılacak

Devlet Halk Dansları Topluluğu Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'na katılacak

Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kültür Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren Devlet Halk Dansları Topluluğu, 6-13 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek Bursa 29. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'na katılacak.

Yayın Tarihi: 02/07/15 17:55
okuma süresi: 2 dak.
Devlet Halk Dansları Topluluğu Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'na katılacak
A- A A+

Kültür Dairesi'nden verilen bilgiye göre yarışmaya KKTC'nin yanı sıra, aralarında Almanya, Arnavutluk, Bulgaristan, Brezilya, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, İspanya, Karadağ, Kırgızistan, Kosova, Kosta Rika, Macaristan, Makedonya, Rusya, Sırbistan, Slovenya ve Yunanistan'ın da bulunduğu 23 ülkeden halk dansları toplulukları katılacak.

Devlet Halk Dansları Topluluğu Yönetmeni Serhat Kozoğlu ve 23 dansçıdan oluşan ekip 7 Temmuz'da düzenlenecek Bursa 29. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması açılış etkinliğinde Bahriye Çiftetellisi ve Mandra oyununu sahneleyecek. Devlet Halk Dansları Topluluğu, yarışma programı çerçevesinde 8, 9 ve 10 Temmuz tarihlerinde ise günde ikişer gösteri sunacak.

Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz ve Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp'in de izleyeceği yarışmanın yarı finali 11 Temmuz'da gerçekleştirilecek. Devlet Halk Dansları Topluluğu yarı finalde 8 dakikalık bir performansla sahne alarak Çiftetelli, Orak, Bahriye Çiftetellisi, Mandra, Karşılama 3 ve Susda oyunlarını sahneleyecek.

Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz, 10 Temmuz Cuma akşamı gideceği Bursa'da, Vali Münir Karaoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi de ziyaret edecek.

KKTC heyetinin 13 Temmuz tarihinde adaya dönmesi bekleniyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.