KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 4 dak.

"Olağan Denemeler" Avusturya ve Portekiz'de gösterilecek

“Olağan Denemeler” Avusturya ve Portekiz’de gösterilecek

Yönetmenliğini gazeteci-yayıncı-aktivist çift Doğuş ve Vasvi Çiftcioğlu'nun birlikte üstlendiği "Olağan Denemeler" adlı kısa film, Avrupa'nın değişik ülkelerinde yer alan film festivallerinde ödül kazanmak için yarışıyor.

Yayın Tarihi: 20/08/15 17:56
okuma süresi: 4 dak.
“Olağan Denemeler” Avusturya ve Portekiz’de gösterilecek
A- A A+

Nisan ayında ABD'den büyük ödülle dönen kısa film, önce Avusturya, ardından da Portekiz'de gösterilecek. "Olağan Denemeler", pazartesi akşamı Avusturya'nın Eberndorf şehrinde bu yıl 27'incisi düzenlenen "Golden Diana Awards" festivalinin yarışma bölümünde gösterilecek.

Film, 27 Ağustos Perşembe akşamı ise Portekiz'in Faro şehrinde bu yıl 5'incisi gerçekleştirilen "FARCUME" adlı film festivalinin yarışma bölümünde görücüye çıkacak.

Başrolünde Hatice Tezcan'ın yer aldığı kısa film, Kıbrıs genelindeki ilk gösterimini ise ekim ayında Limasol'da düzenlenecek "Kıbrıs Uluslararası Kısa Film Festivali"nde (ISFFC) yapacak.

Bu arada Avrupa merkezli "CinéWomen" adlı dijital dergi, "Olağan Denemeler"in eş yönetmeni ve senaristi Doğuş Özokutan'la kısa filmini ve sinemaya bakışını anlatacağı 7 sayfalık bir röportaj yayınlayacak.

AVRUPA'DA İLK GÖSTERİM AVUSTURYA'DA

Dünya prömiyerini 19 Nisan'da ABD'nin Houston şehrinde düzenlenen "48. Worldfest Houston Bağımsız Film Festivali"nde yapan ve "Kara Komedi" dalındaki en büyük ödülü kazanan "Olağan Denemeler", Avrupa'daki ilk gösterimini pazartesi akşamı Avusturya'nın Eberndorf şehrinde yapacak.

"Olağan Denemeler" bu yıl 63 ülkeden 3204 kısa film başvurusu alan "Golden Diana Awards" adlı film festivalinin yarışma bölümüne seçilen 144 film arasına girmeyi başardı. Olağan Denemeler bu festivalde "Altın Diana" ödülünü kazanmak için yarışacak. Bu yıl 27'incisi düzenlenen "Golden Diana Awards Uluslararası Film Festivali", 23-28 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

FARO'DA PORTEKİZCE ALTYAZI İLE GÖSTERİLECEK

Olağan Denemeler, 27 Ağustos Perşembe akşamı ise Portekiz'in Faro şehrinde gösterilecek. Bu yıl 5'incisi yapılan "FARCUME" adlı film festivalinin yarışma bölümüne kabul edilen Olağan Denemeler, festivalde Portekizce altyazı ile gösterilecek.

Kültürel ve Doğal Mirası Koruma Derneği "Faro 1540" tarafından organize edilen festivalin kısa film yarışmasına, bu yıl 40 ülkeden 1746 kısa film başvuruda bulundu. "Olağan Denemeler", festivalin yarışma bölümünde gösterilecek 83 kısa film arasında bulunuyor. 26 Ağustos'ta başlayacak olan FARCUME, 29 Ağustos'ta sona erecek.

"CİNÉWOMEN" DOĞUŞ ÖZOKUTAN'A 7 SAYFA AYIRIYOR

Bu arada, yılda bir kez yayınlanan Avrupa merkezli dijital dergi "CinéWomen", dördüncü sayısında "Olağan Denemeler"in eş yönetmeni ve senaristi Doğuş Özokutan'a 7 sayfa ayıracak. Kadınların yaptığı bağımsız film ve video çalışmalarına yer veren dergi, Doğuş Özokutan ile kısa filmi ve sinemaya bakışı hakkında bir röportaj yapacak. ? ?Çok sayıda başvuru arasından dergide yer almaya layık görülen Doğuş Özokutan'a gönderilen kabul mektubunda, övgü dolu sözler yer aldı. CinéWomen ekibi kabul mektubunda Doğuş Özokutan'a şöyle hitap etti: "Filminizden gerçekten çok etkilendik. Özellikle bilinçsiz duyguları yakalayış şekliniz, dokunaklı sinematografiniz ve zekice kullandığınız geniş açılar bize Yunan yönetmen Athina Rachel Tsangari'nin ilk işlerini hatırlattı".

KIBRIS PRÖMİYERİ EKİM AYINDA LİMASOL'DA

Bu yıl 5'incsi düzenlenecek olan "Kıbrıs Uluslararası Kısa Film Festivali'nin (ISFFC) yarışma bölümüne seçilen "Olağan Denemeler", Kıbrıs'taki ilk gösterimini de bu festival çerçevesinde Limasol'da yapacak.

"Olağan Denemeler" ada genelinde çekilen filmlerinin yarışacağı "ulusal" kategoride ödül almak için yarışacak. ISFFC, bu yıl 17-23 Ekim tarihleri arasında Limasol'daki Rialto Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek.

Festivalin gerçekleştirileceği Rialto Tiyatrosu daha önce de iki toplumlu etkinliklere ev sahipliği yapmıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.