KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 4 dak.

Kıbrıs Tiyatro Festivali 1 Eylül'de perde diyor

Kıbrıs Tiyatro Festivali 1 Eylül’de perde diyor

13. Kıbrıs Tiyatro Festivali 1 Eylül'de başlıyor.

Yayın Tarihi: 21/08/15 18:23
okuma süresi: 4 dak.
Kıbrıs Tiyatro Festivali 1 Eylül’de perde diyor
A- A A+

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) tarafından bu yıl 13'üncü kez düzenlenen ve 1 Eylül ile 29 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek festival "Yaşamak İçin Uyanmak Gerek, Uyanmak İçin Tiyatro" sloganıyla düzenleniyor.

LTB'den verilen bilgiye göre, Oscar Grup Otelleri ana sponsorluğunda gerçekleşecek festival Oscar Otel'de bugün yapılan basın toplantısında tanıtıldı.

Basın toplantısında, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, LTB Kültür Sanat Şube Amiri ve Festival Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber ve Lefkoşa Belediye Tiyatrosu (LBT) Sanat Yönetmeni Aliye Ummanel konuşma yaptı.

"MADDİ VE MANEVİ ZORLUKLARA RAĞMEN…"

LTB Başkanı Harmancı, LBT'nin maddi manevi zorluklara rağmen festivali her koşulda gerçekleştirmeyi başardığını vurguladı.

"Festival yapmak için festival yapmıyoruz. LBT'nin 1980 yılında ortaya koyduğu manifesto doğrultusunda, gelecek kuşaklara tiyatro geleneği miras bırakmak için çalışıyoruz" diyen Harmancı, LBT'nin özerk pozisyonunun güçlendirilmesi için çalışacaklarını söyledi.

DİĞER KONUŞMALAR

LTB Kültür Sanat Şube Amiri ve Festival Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber, "Tiyatro severlerin dört gözle beklediği festivali 13'üncü yılına taşımak kolay olmadı" diyerek, sürece katkı koyanlara teşekkür etti.

LBT Sanat Yönetmeni Aliye Ummanel ise konuşmasında, festivalin bu yılki temasının "Uyanmak" olduğunu belirterek, "Sorgulatmak için önce uyanmak gerek" dedi.

BİLETLER INTERNET ÜZERİNDEN DE ALINABİLECEK

Festival sponsorlarının da katıldığı basın toplantısında biletlerin 20 TL'den, kombine biletlerin ise 140 TL'den satılacağı açıklandı.

Biletler 25 Ağustos'tan itibaren Lefkoşa'da "Dereboyu" olarak da bilinen Mehmet Akif Caddesi üzerindeki "Dereboyu Avenue"dan satın alınabilecek.

Dileyenler biletlerini, "mybilet.com" adlı siteden alabilecek. Bu yıl kotası "300" olarak belirlenen kombine biletler internet üzerinden satılmayacak.

İLK OYUN "SELAMÜN KAVLEN KARAKOLU"

Festival programına göre, 13'üncü Kıbrıs Tiyatro Festivali, perdelerini "Selamün Kavlen Karakolu" oyunuyla açacak.

Oyun, Ankara Sanat Tiyatrosu tarafından 1 Eylül Salı günü Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde (YDÜ AKKM) sahnelenecek.

Festival programına göre, "Shırley" Tebdil-i Mekan Tiyatrosu tarafından 2 Eylül'de, "Göl Kıyısı" Talimhane Tiyatrosu tarafından 8 Eylül'de, "12 Öfkeli Adam", İstanbul Şehir Tiyatroları tarafından 10 Eylül'de, "Çürük Temel", İstanbul Şehir Tiyatroları tarafından 15 Eylül'de, "İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz", Hayal Perdesi tarafından 17 Eylül'de, "Nazım ile Brecht Kabare", Dostlar Tiyatrosu tarafından 29 Eylül'de sahnelenecek.

Bu oyunların hepsi YDÜ AKKM'de sahnelenecek. Oyunlar saat 21.00'de başlayacak.

LBT OYUNU "HALKTAN BİRİ" 21 EYLÜL'DE

"Halktan Biri" isimli oyun ise, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu tarafından, 21 Eylül'de Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Salonu'nda sahnelenecek.

Meltem Cumbul, Ushan Çakır, Pelin Ermiş, Yiğit Özşener, Mahir İpek, Hakan Güven, Sumru Yavrucuk, Reha Özcan, Selin İşcan, Genco Erkal ve Tülay Günal gibi sanatçıları da ağırlayacak festivalle ilgili detaylı bilgi 22 78 782 numaralı telefondan veya lefkosabelediyetiyatrosu@hotmail.com adresinden alınabilecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.