KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 3 dak.

UKÜ'nün uluslararası hakemli dergisi Folklor/Edebiyat'ın 82. ve özel sayısı çıktı

UKÜ'nün uluslararası hakemli dergisi Folklor/Edebiyat’ın 82. ve özel sayısı çıktı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)'nin halkbilim, antropoloji, iletişim, sosyoloji, müzikoloji, eğitim, tarih, dil ve edebiyat içerikli uluslararası hakemli akademik dergisi "folklor/edebiyat"ın 82. ve Prof. Dr. Sedat Veyis Örnek özel sayısı çıktı.

Yayın Tarihi: 22/08/15 10:27
okuma süresi: 3 dak.
UKÜ'nün uluslararası hakemli dergisi Folklor/Edebiyat’ın 82. ve özel sayısı çıktı
A- A A+

Halkbilimci Prof. Dr. Sedat Veyis Örnek özel sayısı olarak yayımlanan UKÜ folklor/edebiyat Dergisi 82. sayısı 1980 yılında yaşamını yitiren, aynı zamanda oyun yazarı ve çevirmen de olan Sedat Veyis Örnek'i tüm yönleriyle ele alıyor.

Özel sayı için Cumhuriyet Üniversitesi'nde toplantı

Özel sayının yayımı dolayısıyla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde düzenlenen özel toplantıya çok sayıda akademisyen, yazar, araştırmacı ve öğrenciler katıldı. Toplantının açış konuşmasını ABD'nin Indiana Üniversitesi Türkoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve UKÜ folklor/edebiyat Dergisi hakem kurulu üyesi Prof. Dr. İlhan Başgöz yaptı. Türkiye'nin ilk kuşak halkbilimcilerinden Prof. Dr. Başgöz'ün konuşmasının yanı sıra derginin yayın yönetmeni ve UKÜ'nün Ankara Bölge Müdürü Metin Turan da Sedat Veyis Örnek hakkında bilgiler verdi.

Bir bilim insanı üzerine hazırlanan en kapsamlı dosya

TÜBİTAK, Sedat Veyis Örnek Sözlü Tarih, Biyografi ve Belgelik Çalışması başlıklı proje kapsamında Ankara Üniversitesi DTCF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serpil Aygün Cengiz'in editörlüğünde hazırlanan ve Örnek'i tüm yönleriyle ele alan özel sayı 820 sayfadan oluşuyor. Halkbilimci Prof. Dr. Sedat Veyis Örnek'in yayımlanan yedi kitabı üzerine makaleler, dostlarının anıları, tiyatrocu kimliği üzerine değerlendirmelerin yer verildiği ve iki yılda hazırlanan dergi bir bilim insanı üzerine yayımlanan en kapsamlı dosyalardan biri niteliğini taşıyor.

Folklor/edebiyat dergisinin ekinde verilen DVD'de ise Sedat Veyis Örnek'in ilk ve tek baskısı 1966 yılında Ankara Üniversitesi tarafından yapılan "Sivas ve Çevresinde Hayatın Çeşitli Safhalarıyla İlgili Batılı İnançların ve Büyüsel İşlemlerin Etnolojik Tetkiki" ile 1971 yılında yayımlanan "Etnoloji Sözlüğü" ve "Anadolu Folklorunda Ölüm" adlı kitaplarının dijital örnekleri yer almakta. DVD'de ayrıca Türk Halkbilimi kitabından yararlanarak Yeşim Dorman'ın yazdığı Ölüm-Doğum-Düğün'ün 1989 yılında sahnelenen oyunun videosu da bulunuyor.

2008 yılından bu yana UKÜ'nün akademik yayını olarak faaliyetini sürdüren "folklor / edebiyat" dergisi ML A Folklore Bibliography, ULAKBİLİM ve Türkologicsher Anzeiger Viyana tarafından taranıyor. Yılda dört kez yayınlanan uluslararası hakemli "folklor/edebiyat" dergisinin hakem kurulunda KKTC ve Türkiye'nin yanı sıra ABD, Güney Kore, Romanya, Almanya, Kazakistan, Azerbaycan, Özbekistan, Bulgaristan, Ukrayna, Rusya, Macaristan ve İsveç üniversitelerinden de üyeler bulunmakta. Dergi ayrıca, Özbekistan Yüksek Öğretim Kurumu ile Güney Kore Yüksek Öğretim Kurumu tarafından da akademik yayınlar listesinde yer alıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.