KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

I. Uluslararası ressamlar buluşması eserleri yarın LAÜ'de sergilenecek

I. Uluslararası ressamlar buluşması eserleri yarın LAÜ'de sergilenecek

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ)'nün düzenlediği "I. Uluslararası Ressamlar Buluşması"na katılan ressamların eserleri, yarın Üniversitede sergilenmeye başlanacak.

Yayın Tarihi: 30/08/15 15:23
okuma süresi: 2 dak.
I. Uluslararası ressamlar buluşması eserleri yarın LAÜ'de sergilenecek
A- A A+

Sanatçıların, Rauf Raif Denktaş Eğitim Kompleksi atölyelerinde hazırladıkları eserler, saat 19.30'da açılacak olan sergiyle sanat severlerle buluşacak. Sergi, 7 Eylül tarihine kadar 09:00-17:00 saatleri arasında halka açık olacak.

LAÜ'den yapılan açıklamada sanatçılar ve eserleriyle ilgili bilgiler şöyle aktarıldı:

"Ressamlar sırasıyla şu konulardan esinlendi; Orhan Cebrailoğlu (Türkiye), Kıbrıs temalı sanatsal duyguların ve reflekslerin figüratif olmayan eserlere yansıması, Dzeko Hodzic (Bosna-Hersek) LAÜ kampüsünden esinlenerek Akdeniz'de Kıbrıs , Öğrenci Evi Lefke Yolu isimli soyut eserleri, Costea Gelu (Romanya), Kıbrısın ışığından esinlenerek, Toprak, Su, Gökyüzü, Günbatımı ve Mutluluk eserlerini, Emil Shulajkovski (Makedonya) Akdeniz temasını işleyerek Ejderin Ateşi, Benim Mavime Gel, Adem'in Bahçesi eserlerini, Kıbrıs'ın manzaralarından ilham alarak Vesela Stamenova (Bulgaristan), Gece Avı, Boğa, ve Nerede eserlerini, Pavel Vasilev (Bulgaristan), Manzara, Çalı ve Kompozisyon eserlerini, Bülent Salderay (KKTC), İslam öncesi Türk Sanatı ve Şamanizm'den esinlenerek 3 eser, Feridun Işıman (KKTC), Kıbrıs insanı ve Kıbrıs kadını temasını işleyerek, Doğada Kadınlar eserini yarattı."

Açıklamaya göre, Ressamlar Buluşması atölye çalışmalarını, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur ve LAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Carolina Smochina da ziyaret ederek ressamlarla tanıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.