KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Fadıl Çağda'nın yazdığı "Batmayan Uçak Gemisi" adlı kritap okurlara tanıtıldı

Fadıl Çağda'nın yazdığı "Batmayan Uçak Gemisi" adlı kritap okurlara tanıtıldı

Fadıl Çağda'nın yazdığı "Batmayan Uçak Gemisi" adlı kitap, Khora Kitap Cafe'de gerçekleştrilen bir etkinlikle okurlara tanıtıldı. Kitabı yayına hazırlayan Münür Rahvancıoğlu'nın açılış konuşmasının ardından, yazarın kitap hakkında detaylı bir sunuşu gerçekleşti. Okurların soru ve yorumlarıyla katıldığı etkinliğin son bölümünde ise Fadıl Çağda kitaplarını imzaladı.

Yayın Tarihi: 30/08/15 14:01
okuma süresi: 2 dak.
Fadıl Çağda'nın yazdığı "Batmayan Uçak Gemisi" adlı kritap okurlara tanıtıldı
A- A A+

Yakın siyasi tarihimize farklı bir yaklaşım

Fadıl Çağda, siyasi tarihimizde kendisinin de tanıklık ettiği çarpıcı anektodları aktarırken katılımcılar, yakın tarihimizi, siyasetin içinden ve muhalif tarafan dinleme olanağı buldular. Emperyalisterin adamızdaki çıkarlarının, 1960 Cumhuriyeti ve Garanti Anlaşmalarının incelendiği söyleşide, 1981 seçimleri ile yükselişe geçen sol, buna karşı önlem alan Denktaş rejimi, Kıbrıslı Türk liderliğinin çeşitli devletler kurmasının sebepleri, 1985 Anayasa Referandumu ve 1990 seçimleri ekseninde yaşananlar da konu edildi. Kitapta olduğu gib yazarın sunuşunda da 1974'ün ardından Kıbrıs'ın kuzeyinde oluşturulan rejimin nasıl kurulduğu, barış ve demokrasi için mücadele eden insanların maruz kaldığı baskılar okurlarla paylaşıldı.

Yaşamlarını yitiren yurtseverlerin anısına...

Hayatlarını Kıbrıs sorunu yüzünden yitiren tüm Kıbrıslı yurtseverlerin anısına atfedilen kitap üç bölüme ayrılarak 1981-1990 dönemleri içerisinde siyasette yaşanan önemli olayları, çarpıcı konu başlıklarıyla ele alıyor. "Silihtar Darbesi" "Özker Özgür'ün Yaptırılmayan Dikili Konuşması" "Gasp Edilmiş Meclisi Boykot" gibi konu başlıklarının yer aldığı kitaba Khora Kitap Cafe ve tüm seçkin kitapçılardan ulaşılabilir.

Fadıl Çağda Girne'de de okurlarıyla buluşacak

"Batmayan Uçak Gemisi" kitabının tanıtımı ve imza günü, Eylül ayında Girne'de Leymosunlular Kültür Evi'nde gerçekleştirilecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.