KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

İzle - Tartış kapıların dışına taşınıyor

İzle - Tartış kapıların dışına taşınıyor

Baraka'nın her ayın ilk Cumartesi akşamı ücretsiz olarak gerçekleştirilen İzle-Tartış etkinliğinde bu ay, 11 yaşındaki Billy Elliot izleniyor.

Yayın Tarihi: 01/10/15 15:41
okuma süresi: 2 dak.
İzle - Tartış kapıların dışına taşınıyor
A- A A+

Film, 1984 İngiltere'sinden bir kesit sunmaktadır. Billy 11 yaşındadır ve madenci olan babası ve abisinin yanında iyice yaşlanmış babaannesi ile birlikte yaşamaktadır. Okul hayatında, "her erkek öğrencinin yaptığı gibi" "erkeklere has etkinliklere" katılan Billy, babasının da isteğiyle katıldığı boks kursunda hem başarısız hem de isteksizdir. Bir gün boks kursu sırasında aynı salonda bale çalışması yapan kız öğrenciler dikkatini çeker ve onların arasına katılır. Bale eğitmeni, onu kabul eder ve bale öğretmeye başlar. Abisi ve babası maden işçileridir ve diğer işçilerle beraber hükümete karşı grev yapmaktadırlar. Büyükannesi yaşlı ve hafıza kaybı yaşayan bir kadındır. Zaten dertleri başından aşkın bu aileye sıradışı bir isteği kabul ettirmek kabul olmayacaktır.

Sıradışı olmayı, herkes gibi olmamayı çocukların gözünden işliyor film. Özgürlük hakkını, kişinin istediği yoldan gitme hakkını sorguluyor, harika müzikler eşliğinde... 3 Ekim Cumartesi akşamı 19:00da Baraka Kültür Merkezinde olun, Billy Elliot'un başarı öyküsünü birlikte izleyelim.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.