KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Khora Yayınları'ndan yeni bir şiir kitabı: "Sızıntı"

Khora Yayınları'ndan yeni bir şiir kitabı: "Sızıntı"

Bedia Balses'in yeni şiir kitabı "Sızıntı", Khora Yayınları'ndan çıktı.

Yayın Tarihi: 19/11/15 15:20
okuma süresi: 2 dak.
Khora Yayınları'ndan yeni bir şiir kitabı: "Sızıntı"
A- A A+

Khora Yayınları'nın 42. kitabı olan "Sızıntı", yayınevinin 12. şiir kitabı olarak okurla buluştu. Kapak tasarımını Ümit İnatçı'nın yaptığı kitap, duygu ve düşünce belleğini harekete geçiren, ülkemizin ve dünyanın sosyo-politik gündeminden çağrışımlar yapan şiirler içermekte. Şairin "Ön Sorular" adını verdiği önsöz "İnsanlığın sancılarını, sızılarını duyumsayarak şiire tutunmayı seçerek; şiire sızmak. Şiirden sızmak. Yaşama varlığını sızdırmak... Sızıntı ile merhaba..." sözleri ile başlıyor.

Şiir ve öyküleri 1990'lı yıllardan itibaren Kıbrıs ve Yenidüzen gazetelerinde yayımlanan aynı zamanda köşe yazarlığı da yapan Balses, çeşitli yarışmalarda şiir ve öykü ödüllerine layık görüldü. Şiir ve makaleleri, Türkiye'deki farklı edebiyat dergilerinde yayımlandı. Halen Havadis Gazetesi'nde sanat sayfası hazırlamakta olan Bedia Balses'in şirleri, Kurultay Akbay, Arif Albayrak, Halil Akansel, Mustafa Tozakı ve İbrahim Sayın tarafından bestelendi. Balses ayrıca, Mormenekşe Kadınlar Birliği, Yeniboğaziçi Kültür Sanat Derneği, Kıbrıs Balkanlar Türk Edebiyatı Vakfı ve Mormenekşe Kültür Sanat Spor Derneği kurucu üyesi olup çeşitli görevlerle yönetim kurullarında çalıştı.

"Sızıntı", Lefkoşa Ledra Palace ışıkları yanındaki Khora Kitap Cafe'den, Mağusa Bandabuliya karşısındaki Khora'dan, Akdoğan satış noktası AFSA Lokali'nden ve seçkin kitap evlerinden temin edilebilir.

Detaylı bilgi için www.khorakitap.com adresi ziyaret edilebilir veya 22 89 557 numaralı telefon aranabilir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.