KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 4 dak.

Kıbrıs Türk Yayınları ve Kıbrıs Türk Sanatı, Fuarlara katılarak tanıtıldı

Kıbrıs Türk Yayınları ve Kıbrıs Türk Sanatı, Fuarlara katılarak tanıtıldı

Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı'na bağlı Kültür Dairesi, Kıbrıs Türk yazın hayatını tanıtıp daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla 34. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'na, Kıbrıs Türk sanatını yurtdışına taşımak hedefiyle de ARTİST 2015/25. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı'na katıldı.

Yayın Tarihi: 19/11/15 16:45
okuma süresi: 4 dak.
Kıbrıs Türk Yayınları ve Kıbrıs Türk Sanatı, Fuarlara katılarak tanıtıldı
A- A A+

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş.'nin organizatörlüğünde 7-15 Kasım 2015 tarihleri arasında eş zamanlı olarak gerçekleştirilen fuarlar, Büyükçekmece'deki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde yer aldı. Bu yıl fuarı toplam 588bin kişi ziyaret etti.

Kültür Dairesi Müdürü Aydan Başkurt'un da katıldığı fuarların açılış töreninde İstanbul Valisi Vasip Şahin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. A. Haluk Dursun, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük, Romanya Kültür Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Mattei Ioan, TÜYAP Kültür Fuarları Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan, TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celâl, TÜYAP Kültür Fuarları Kurumsal İletişim Müdürü Cemran Öder de hazır bulundular.

Türkiye Yayıncılar Birliği'nin işbirliği ile düzenlenen, Türkiye ve yurt dışından 750 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı 34. İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı'nda, söyleşi, panel, imza günleri, çocuk etkinlikleri ve dinletilerle birlikte 300 etkinlik gerçekleştirildi. "Mizah: Hayata Gülümseyerek Bakmak" temasıyla kapılarını açan 34. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda bu yıl Onur Çizeri Tan Oral olurken Romanya da onur konuğu ülke olarak belirlendi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin, Kültür Dairesi koordinasyonuyla katıldığı fuarlarda, Kültür Dairesi Müdürü Aydan Başkurt'un başkanlık ettiği KKTC heyetinde, sanat ve kitap fuarlarında dönüşümlü olarak çalışan Kültür Dairesi personelleri ile Kıbrıs Türk yazın sanatını temsilen Yazar Sevil Emirzade ile Serpil Yalçın ve Kıbrıs Türk plastik sanatını temsilen de Tasarımcı Prof. Dr. Senih Çavuşoğlu yer aldı.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün yanı sıra birçok okurun ziyaret ettiği KKTC Yayınları standında, Yazarlar Sevil Emirzade ve Serpil Yalçın'ın imza günleri de düzenlendi. Fuarın açılışının da yapıldığı 7 Kasım Cumartesi ve 8 Kasım Pazar günlerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yayınları standında gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören imza günü etkinlikleri çerçevesinde Yazar Sevil Emirzade, "Con Rifat" ve "Çifte Nikah" isimli kitaplarını imzaladı. Yazar Serpil Yalçın'ın "İnci", "Babam Gibi", "Nerelerdeydin Anne", "Pollyanna Gitmesin" ve diğer kitaplarını imzaladığı imza günleri ise 14-15 Kasım 2015 tarihlerinde gerçekleştirildi.

ARTİST 2015

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kitap Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenen ARTİST 2015 / 25. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı'nın teması "Geçmişe Tanıklık" olarak belirlenirken onur sanatçı ödülü de bu yıl Ağustos ayında vefat eden Fikret Otyam'a verildi. Yaklaşık 12.500 metrekarelik bir alanda kurulan ARTİST 2015, 1000 sanatçının işlerinin sergilendiği galeriler, bağımsız grup ve inisiyatifler ile birlikte 150'ye yakın genç sanatçıyı konuk etti.

Dokuz gün süresince birbirinden önemli sergilere ev sahipliği yapan İstanbul Sanat Fuarı'nda Kültür Dairesi koordinasyonu ile Kıbrıs Türk sanatını temsilen açılan sergide, Tasarımcı Prof. Dr. Senih Çavuşoğlu ile Ressam Özden Selenge'nin eserleri sergilendi. Birçok galeri sahibi ve sanatçının ziyaret ettiği sergi beğeni ve ilgiyle karşılanarak Kıbrıslı Türk sanatçıların çalışmaları hakkında sorular soruldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.