KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 3 dak.

Reha Bilir, KIFSAD'ın davetlisi olarak Kıbrıs'a geldi

Reha Bilir, KIFSAD'ın davetlisi olarak Kıbrıs'a geldi

Kıbrıs Fotoğraf Sanatı Derneği, KIFSAD'ın davetlisi olarak adamıza gelen Reha Bilir, Kültür Dairesi Müdürlüğü'nün de katkılarıyla KIFSAD'da söyleşi ve 'Fotoğrafta Kompozisyon' konulu atölye gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 25/11/15 12:59
okuma süresi: 3 dak.
Reha Bilir, KIFSAD'ın davetlisi olarak Kıbrıs'a geldi
A- A A+

Konya'da Sille Sanat Sarayı kurucusu, uluslararası fotoğraf arenası'nda tanınan, FIAP tarafından uluslararası alandaki fotoğraf çalışmalarından dolayı ESFIAP (FIAP Hizmet Ödülü) ile ödüllendirilen ve uluslararası fotoğraf yarışmalarında en çok jüri üyeliği yapmış Türk fotoğrafçı olan Reha Bilir, 20 Kasım 2015 Cuma gecesi KIFSAD'da tüm fotoğraf severlere açık bir söyleşi düzenledi. Söyleşiye Güney Kıbrıs'tan FIAP Medya İlişkileri Sorumlusu Hon.FIAP Nicos Karanikis, FIAP Kıbrıs Sorumlusu Constantinos Charalombous ve Cyprus Photographic Society yönetim kurulu üyesi Nassim Eloud yanında çeşitli derneklerden birçok fotoğraf sever katıldı. Gecede açılışı yapan KIFSAD Başkanı Tijen Yakup, Sille Sanat Sarayı ile 2015 yılının ortalarında başlayan karşılıklı temasları sonucunda 2015 yılının Ağustos ayında Sille Sanat Sarayı'nın organize ettiği Selçuklu Fotoğraf festivaline katılarak karşılıklı ilişkilerini pekiştirdiklerini ve bunu birlikte daha ileriye taşımak amacıyla yaptıkları temaslarda geleceğe yönelik projeler ürettiklerini ve bunları hayata geçirmek için de bir an önce çalışmalara başlayacaklarını söyledi. Daha sonra söz alan Reha Bilir, KIFSAD ile hayata geçirecekleri projelerden bahsetti ve Kıbrıs'ta bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Reha Bilir daha sonra yarışmalara yönelik bir bakış açısı geliştirmeyi hedefleyen söyleşisini gerçekleştirdi.

Söyleşi bitiminde, Reha Bilir Sille Sanat Sarayı'na üye olmuş Kıbrıs'lı fotoğrafçılar Süleyman Kaplan, Nihal Sakarya ve Adem Kavaz'a pinlerini takarak ileriki fotoğraf çalışmalarında da başarılar diledi. Ardından KIFSAD'a bir plaket sundu. Ardından Kıbrıs FIAP Temsilcisi Constantinos Charalombous, 2015 yılında FIAP ünvanı almaya hak kazanan Kıbrıs'lı fotoğtafçıları tebrik etti ve ünvan sertifikalarını takdim etti. Bu yıl içerisinde Tijen Erol Yakup, Mustafa Müezzinoğlu, Buket Özatay ve Tevfik Ulual EFIAP (FIAP'ta Mükemmellik) unvanı almaya hak kazanırken, Hasan Bağlar ve Mustafa Evirgen de AFIAP (FIAP'ta Sanatçı) unvanı almaya hak kazandılar.

23 Kasım 2015 Pazartesi gününe kadar adamızda bulunan Reha Bilir ayrıca KIFSAD üyelerine yönelik 'Fotoğrafta Kompozisyon' konulu bir atölye düzenledi. Atölye boyunca fotoğrafta kompozisyon konusu yanında fotoğrafta sanat konularında da bilgi alan kursiyerler, Pazar günü yaptıkları uygulama gezisinde öğrendiklerini uygulama fırsatı buldular.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.