KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

EMAA, "Sanat Yapıtı Okumaları" konulu iki günlük seminer düzenliyor

EMAA, "Sanat Yapıtı Okumaları" konulu iki günlük seminer düzenliyor

Akdeniz Avrupa Sanat Derneği (EMAA), "Sanat Yapıtı Okumaları" konulu iki günlük seminer düzenliyor.

Yayın Tarihi: 25/11/15 15:05
okuma süresi: 2 dak.
EMAA, "Sanat Yapıtı Okumaları" konulu iki günlük seminer düzenliyor
A- A A+
EMAA'dan verilen bilgiye göre, Sanat Tarihçisi Doç. Dr. Zeynep Yasa Yaman'ın katılacağı seminer, 27-28 Kasım tarihlerinde EMAA Başkent Sanat Merkezi'nde yer alacak.

Etkinlik, EMAA'nın, Avrupa Birliği tarafından "Kıbrıslı Sivil Toplum Harekette Programı" altında finanse edilen, işbirlikçisi Rooftop ile yürüteceği 30 aylık "Sanat Aracılığı ile Yüzleşme: Kıbrıs'ta bir uzlaşma aracı olarak Çağdaş Sanat" isimli projenin 7'ncisi olacak.

Dernekten yapılan açıklamaya göre beş farklı başlık altında yürütülecek proje aktivitelerinden, sanatçı ve sanatsever Kıbrıslı Türkler için "Teorik Seminerler" başlığı altındaki bu etkinlik, 27 Kasım Cuma ve 28 Kasım Cumartesi tarihlerinde, 18.00-21.00 saatleri arasında geçekleştirilecek. Seminer, tüm halka açık ve ücretsiz olacak.

Seminerin içeriği şöyle:

"Sanat yapıtını anlamak, yorumlamak ve çözümlemek toplumbilim, psikoloji, göstergebilim, felsefe estetik, tarih gibi farklı disiplinlerle ilişki kurmayı gerektiriyor. Sanatçının yaratma sürecinde seçtiği gereçler, teknikler, kendini ifade etme biçimi, düşünsel arka planı, tarihsel, toplumsal ve kültürel koşullar, değişimlerle yakından ilgili. Bu seminerde, sanat tarihinin temel kavramlarından yola çıkarak dönemsel olarak örnekler üzerinden yapıt okumaları gerçekleştirilecek."

Seminer hakkında daha fazla bilgi için proje koordinatörü Özgül Ezgin'e ozgul.ezgin@gmail.com veya 0533 864 04 18 numaralı telefondan ulaşılabilecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.