KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Kültür, Sanat, Bilim ve Spor Şöleni Antakya Medeniyetler korosunun verdiği konser ile başladı

Kültür, Sanat, Bilim ve Spor Şöleni Antakya Medeniyetler korosunun verdiği konser ile başladı

Gençlik Dairesi'nin düzenlediği Kültür, Sanat, Bilim ve Spor Şöleni'nin açılışı Antakya Medeniyetler korosunun verdiği konser ile başladı.

Yayın Tarihi: 28/11/15 13:02
okuma süresi: 2 dak.
Kültür, Sanat, Bilim ve Spor Şöleni Antakya Medeniyetler korosunun verdiği konser ile başladı
A- A A+

Lefkoşa Bedesten'de yer alan konseri Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakan Ömer Soyer Kalyoncu da eşleriyle birlikte izledi. Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu da konseri izleyenler arasında yer aldı. 12 farklı dilde şarkı seslendirilen, Dillirga şarkısını Türkçe ve Rumca olarak okuyan koro dinleyenler tarafından büyük beğeni aldı.

Antakya Medeniyetler Korosu'nun konseri öncesinde şölenin açılış konuşmasını yapan Gençlik Dairesi Müdürü Hatice Düzgün, daha önce birçok kez düzenlenen kültür ve sanat şölenlerinde sadece halk dansları gösterilerine yer verildiğini anımsatarak, bu yıl şölenin kapsamını genişlettiklerini anlattı. "Bu yıl hedefimiz ülkemizde yetişen birçok gencimizin spor ve bilim alanların da yeteneklerini halkımıza göstermektir" diyen Düzgün, Şölenin açılışı için Antakya Medeniyetler Korosu'nun seçilme nedenini de anlattı. Düzgün, ülkemizde yıllardır barış arayışı olduğu için bu şölenin açılış etkinliğini, içerisinde birçok halktan sanatçı bulunduran Antakya Medeniyetler korosu ile yapmak istedik" dedi

Gençlik Dairesinin düzenlediği Kültür, Sanat, Bilim Ve Spor Şöleni kapsamında düzenlenecek etkinlikler bugün Lefkoşa Atatürk Spor Salonu'nda yer alacak. Etkinlikler saat 19:00'da başlayacak. Atatürk Spor Salonu'ndaki etkinliklerin açılışında da ilk olarak Antakya Medeniyetler Korosu konser verecek. Konserin ardından sahnede ülke gençlerinin gösterileri yer alacak. Şölen 29 Kasım Pazar günü Mağusa Rauf Raif Denktaş kültür sarayında saat 19:00' da Antakya Medeniyetler Korosu'nun konseri ile son bulacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.