KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Gençlik Dairesi Kültür, Sanat, Bilim ve Spor Şöleni sürüyor

Gençlik Dairesi Kültür, Sanat, Bilim ve Spor Şöleni sürüyor

Gençlik Dairesi'nin organize ettiği "Gençlik Dairesi Kültür, Sanat, Bilim ve Spor Şöleni" sürüyor.

Yayın Tarihi: 29/11/15 14:19
okuma süresi: 2 dak.
Gençlik Dairesi Kültür, Sanat, Bilim ve Spor Şöleni sürüyor
A- A A+

Daireden verilen bilgiye göre, şölen kapsamında dün akşam Lefkoşa Atatürk Spor Salonu'nda gençler değişik alanlardaki yeteneklerini sergiledi.

Şölende, Gençlik Dairesi Müdürü Hatice Düzgün de konuşma yaparak, bu tür etkinliklerin önemine işaret etti. Ülkedeki gençlerin çeşitli alanlardaki yetenek ve başarılarını sahneleyeceklerini belirten Düzgün, her alanda gençlerin kültür, sanat, bilim ve spora yönlenmeleri gerektiğini vurguladı.

Şölene katılan İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy da bir konuşma yaparak, hükümet olarak asli görevlerinin gençlerin her türlü yaratıcı etkinliklerini desteklemek olduğunu söyledi.

Akansoy, "Gençler yarınlarımızın umududur" kavramına karşı olduğunu belirterek, "Gençlere bugün ihtiyacımız var hayatın her alanında gençlerin potansiyelinden yararlanmamız gerek. Gençler siyasette, sosyal yaşamda kültürde hep öncü olmalıdır" ifadelerini kullandı.

İki bölümden oluşan şölende, sahne dışında sergiler ve diğer etkinlikler de yer aldı. Şölende, Karpaz Üniversitesi, Girne Fotoğraf Gönüllüleri Derneği, Haydarpaşa Ticaret Lisesi Turizm Uygulama Bölümü, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Bilim ve Teknoloji Merkezi etkinlikler gerçekleştirdi.

Sahnede ise Antakya Medeniyetler Korosu, Jimnastik Federasyonu, Genç Yetenekler Production ve Re Chord Studios, Jonglör Gösterisi, Nev Çocuk Fitness Grup Dansı, Ömer Evre Kısa Metrajlı Film Gösterisi, Ministry Of Dance, Bilim Gösterisi Karadeniz Kültür Derneği, Kangoo Fit Girne, Grup Berk-Ergün, GAÜ Sahne Sanatları Bölümü, Alsancak Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ve Anadolu Güzel Sanatlar Bölümü Resim çalışması yer aldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.