KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 4 dak.

"Sanat Engel Tanımaz"a GİFDER desteği

"Sanat Engel Tanımaz"a GİFDER desteği

Kuzey Kıbrıs Turkcell'in 3'üncü Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması'na başvurular sürerken, bu amaçla düzenlenen sohbet toplantısının ikincisi Girne Fotoğraf Derneği (GİFDER) ev sahipliğinde yapıldı.

Yayın Tarihi: 29/11/15 17:42
okuma süresi: 4 dak.
"Sanat Engel Tanımaz"a GİFDER desteği
A- A A+

Kuzey Kıbrıs Turkcell'in "3'üncü Sanat Engel Tanımaz" Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması için düzenlediği 'Fotoğraf Sohbetleri'nin ikincisi Girne Fotoğraf Derneği'nde yapıldı.

FDER Başkanı Gökhan Saymaz, Kuzey Kıbrıs Turkcell'i engelsiz yaşam projeleri nedeniyle kutlarken, "Derneğimizde bunun gibi güzel projelere destek vermek bizleri mutlu ediyor" dedi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell'in 3'üncü Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması'na başvurular sürerken, bu amaçla düzenlenen sohbet toplantısının ikincisi Girne Fotoğraf Derneği (GİFDER) ev sahipliğinde yapıldı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Kurumsal İletişim Uzmanı Gülten Karanfiloğlu'nun yarışma hakkında katılımcıları bilgilendirmesiyle başlayan söyleşiye Jüri Üyesi ve Fotoğraf Sanatçısı Buket Özatay, Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Suay da konuk oldu.

GİFDER Başkanı Gökhan Saymaz'ın açılış konuşmasıyla başlayan sohbet toplantısına, GİFDER yöneticileri, üyeleri, fotoğraf sanatçıları ve Kuzey Kıbrıs Turkcell yöneticileri de katıldı.

Önemli proje

GİFDER Başkanı Gökhan Saymaz, Kuzey Kıbrıs Turkcell'i engelsiz yaşam projeleri nedeniyle kutlarken, bilgilendirme toplantısı için de teşekkür etti.

"Derneğimizde bunun gibi güzel projelere destek vermek bizleri mutlu ediyor" diyen Saymaz, yarışmanın sanatın evrensel diliyle engellilere yönelik farkındalık yaratacağını söyledi.

Özatay: İyi eserler çıkacak

Jüri Üyesi ve Fotoğraf Sanatçısı Buket Özatay, yaptığı sunumda katılımcılar ile ödüllü fotoğrafları değerlendirdi.

Yarışmadan güzel eserler çıkacağına yönelik umutlu olduğunu söyleyen Özatay, "İster anı yakalayınız, isterseniz kurgu yapınız, yeter ki konularla uyumlu olarak anlatılmak isteneni fotoğraf karenize yansıtınız" şeklinde öneride bulundu.

Ömer Suay: Toplumsal duyarlılık

Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Suay da engellilerin günlük hayatlarında yaşadıklarını anlatarak fotoğraf sanatçılarının empati yapmasına imkan sağladı.

"Engelliler konusunda toplumsal duyarlılık yaratmak son derece önemlidir ve sizlerin fotoğrafları bu duyarlılığa katkı sağlayacaktır" diyen Suay, amatör ya da profesyonel herkese yarışmaya katılım çağrısı yaptı.

GİFDER'e teşekkür

Kuzey Kıbrıs Turkcell Kurumsal İletişim Uzmanı Gülten Karanfiloğlu da yarışma hakkında bilgi verdi; konular, kategoriler ve ödüller hakkında paylaşımda bulundu. Karanfiloğlu, ev sahipliğinden dolayı GİFDER'e ve projeye tüm katkı koyanlara teşekkür etti.

"Empati: Bir Günü Engelli Gibi Yaşadım"

Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması, engellilere yönelik empati ile farkındalığı artırmak, engelli bireylerin toplumla buluşmalarını sağlamak ve yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek hedefi ile üçüncü kez düzenleniyor.

Yarışmaya son katılım tarihi 31 Aralık 2015 olarak belirlendi. Yarışmanın bu yılki konuları "Empati: Bir Günü Engelli Gibi Yaşadım" ve "Engel 'Ben'im" olarak belirlendi.

Yarışma ve katılım şartları ile ilgili detaylı bilgi ve başvuru formu Kuzey Kıbrıs Turkcell'in resmi internet sitesi kktcell.com adresinden de alınabiliyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.