KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 3 dak.

Fırtına "The Tempest" oyunu - Atmosferik bir dış mekan başarısı

Fırtına "The Tempest" oyunu - Atmosferik bir dış mekan başarısı

Geçtiğimiz haftalarda The English School of Kyrenia (ESK) Ortaokul-Lise Drama öğrencileri tarafından sahnelenen William Shakespeare'e ait 'Fırtına' (The Tempest) oyunu seyirciler için gerçek bir görsel şölen sundu.

Yayın Tarihi: 01/12/15 13:46
okuma süresi: 3 dak.
Fırtına "The Tempest" oyunu - Atmosferik bir dış mekan başarısı
A- A A+

Yetenekli ve genç oyuncu kadrosu, periler, yaratıklar, güç ve hilekarlık dolu, intikamı alınan yanlışlıklar ile gerçek aşkın herzaman kazandığı bu büyülü hikayeyi nakış işlercesine başarılı bir şekilde sahneye koyarak seyircileri etkilediler. Üstelik bunu, Shakespeare tarafından yazılan orijinal İngilizce oyun metni ile başardılar. Oyun sonrasında performansların kalitesini öven izleyiciler, dilin ötesinde bir anlatımla hikayedeki karakterlerle haşır neşir olmalarını sağladıkları için oyuncuları kutladılar.

Övgüye layık performanslar arasında büyücü Prospero rolündeki Daniel Todd, Prospero'nun kızı Miranda'yı oynayan Azra Say-Ötun ve yaratık Caliban'ı oynayan Hazal Say-Ötun'den sözetmek mümkün. Yasmin Avdji, Leah Swanson ve Fulya Aköz tarafından hayat bulan büyülenmiş uçarı ruh Ariel, beyaz kostümleri ve kostümlerine sarılan LED ışıklarla nurdan canlılara dönüştüler; bu arada Stephana rolündeki Zeynep Todd ve Trincula rolündeki Ami Gardiner ise mükemmel zamanlamaları ile oyundaki komik anları oluşturdular.

Tümü de, geriye kalan oyuncu kadrosunun sahne üzerinde göstermiş olduğu olağanüstü çaba, yüreklilik ve bağlılık ile desteklendiler.

Büyülü atmosfer Noah Swanson ve yine öğrenci olan arkadaşı olan Şevket Shevket tarafından yaratılan mükemmel ışık ve ses efektleri ile tamamlandı. Ruhlar dünyasını hayata getiren kostümler IB öğrencisi Ayla Say tarafından tasarlanıp Gülsen Dünki tarafından hazırlanırken, tüm makyaj tasarımları ve uygulamaları ise A Level öğrencisi Beran Özel tarafından yapıldı.

Yönetmenler, Charlie Inskip, Oya Akın ve Dot Feszcat, okul adına konuşarak "Oyuncularımızın göstermiş oldukları başarı karşısında gururluyuz" dediler. Performanslar 11, 12 ve 13 Kasım 2015 tarihlerinde ESK okul kampüsü içerisinde bulunan açıkhava Amfitiyatrosunda gerçekleşmişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.