KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 3 dak.

Tango Cyprus ve 'Casa Duende' yeni sezona hazır

Tango Cyprus ve 'Casa Duende' yeni sezona hazır

Tango Kıbrıs Kültür Sanat Derneği'nin Lefkoşa'daki kültür sanat mekanı 'Casa Duende' yaratıcılığı geliştirmeye yönelik yazda başlattığı kurslarına yeni sezonda da devam ediyor.

Yayın Tarihi: 01/12/15 15:39
okuma süresi: 3 dak.
Tango Cyprus ve 'Casa Duende' yeni sezona hazır
A- A A+

Yeni başlayanlara yönelik tango çalışmalarını aralık ayı itibarıyle açmaya hazırlanan dernek yeni başlayacak olan dansçılarla Türkiye ve Norveç'te 2016 yılında düzenlenecek festivallere katılmayı planlıyor.

Kapımız herkese açık.

Dernek olarak KKTC kültür-sanat yaşantısına maddi ve insan gücü olarak çok önemli yatırımlar yaptıklarını söyleyen dernek başkanı ELmas, bu bağlamda dernek binası 'Casa Duende'nin geçtiğimiz yıldan beri hayat bulduğunu söyledi.

'Casa Duende' evinin kapılarının Lefkoşa'da etkinlik yapmayı tasarlayıp mekan sorunu yaşayan tüm müzisyen, sanatçı ve kurumlara açık olduğunu belirten Elmas, önümüzdeki haftalarda başlayacak çalışmalarda çocuk, genç ve olgun bireylerin keyifli hobiler kazanmalarını sağlamak ve yaratıcılıklarını geliştirmeye yönelik çalışmalarda katılımcılar ülkemizin usta sanatçılarıyla tanışma ve çalışma imkanı bulacağını bildirdi.

- Sanat Terapisi

- Seramik

- Sanatsal Yaratıcılık

- Keman

- Piyano

- Gitar

- Akordiyon

- Müzik teorisi

- Ses ve kulak eğitimi

- Klasik ve elektronik bestecilik.

- Çocuk yogası ve herkes için yoga terapisi alanlarında başlatılacak çalışmalara şimdiden yoğun ilgi olduğunu belirten dernek başkanı Mustafa Elmas, kayıt yaptırmak isteyenlerin www.tangocyprus.com adresini ziyaret ederek veya 0533 874 08 08 numaralı telefonu arayarak bilgi alabileceklerini ve kayıt yapabileceklerini söyledi.

Tango ile dolu 15 yıl.

15. sezon açılışını geçtiğimiz akşam Lefkoşa Bedesten'de düzenlediği 'Milonga' gecesi ile gerçekleştiren dernek tarafından yapılan açıklamada 3yıldır düzenlenen etkinliğe ilginin her seferinde giderek arttığı, katılımcılardan gelen yoğun talep üzerine ayda bir kez tangoseverleri Bedesten'de buluşturmaya devam edecekleri açıklandı.

Lefkoşa'nın Tango Festivali 2016'da

'Uluslararası Kıbrıs Tango Maratonu' isimli bir festivalin 30 Eylül - 2 Ekim 2016 tarihlerinde planlanarak duyuruların yapıldığını belirten Elmas, uluslararası 250-300 dansçının aynı mekanda 3 gün dans edeceği etkinlik için çalışmaların son hızla sürdüğünü bildirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.