KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 5 dak.

"Ayrılık": Bir vazgeçememe hikayesi

"Ayrılık": Bir vazgeçememe hikayesi

Ayrıldıktan bir yıl sonra tekrar biraraya gelen bir çiftin yaşam öyküsünü anlatan "Ayrılık" isimli tiyatro oyunu Ocak ayının ilk haftası seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

Yayın Tarihi: 19/12/15 09:20
okuma süresi: 5 dak.
"Ayrılık": Bir vazgeçememe hikayesi
A- A A+

Kıbrıs Postası'na konuşan Kıbrıs Türk Devlet Tiyatro Sanatçısı Cevahir Caşgir ve Mehmet Samer, boşanan, ancak bir türlü birbirlerinden vazgeçemeyen çiftin yaşadıklarını konu alan "Ayrılık" oyununda izleyicinin mutlaka kendinden birşeyler bulacağını belirtiyor.

Kıbrıs Postası - Deniz ABİDİN

Ayrıldıktan bir yıl sonra tekrar biraraya gelen bir çiftin yaşam öyküsünü anlatan "Ayrılık" isimli tiyatro oyunu Ocak ayının ilk haftası seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor. İki kişilik bir Behiç Ak oyunu olan "Ayrılık", Zerrin Akdenizli yönetmenliğinde, Kıbrıs Türk Devlet Tiyatro sanatçısı Cevahir Caşgir ve Mehmet Samer tarafından oynanacak.

Caşgir: "Biz bu oyunla tamamen seyircinin temsiliyiz"

Kıbrıs Postası'na konuşan Kıbrıs Türk Devlet Tiyatro sanatçısı Cevahir Caşgir, boşanan, ancak bir türlü birbirlerinden vazgeçemeyen bir çiftin yaşadıklarını konu alan oyunla izleyicinin mutlaka kendinden birşeyler bulacağını belirtti. Caşgir şunları söyledi: "Oyun metninde isim yoktur. Çünkü iki karakter de bir şekilde izleyiciyi temsil ediyor. Sahne üzerinde temsil edilen herşey hayatımızda var. İki karakter de ayrılmakla ayrılmamak arasında ince bir çizgide gidip geliyor aslında. Biz bu oyunla tamamen seyircinin temsiliyiz"

Samer: "İki karakter de hayatın içinde var olmaya çalışıyor"

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatro sanatçısı Mehmet Samer de bu günlerde çok sık yaşanan bir olay olan boşanmalara dikkat çekerek, birbirlerinin hayatlarında var olamadıkları gibi yalnız da bir yere tutunamayan bir çiftin yaşadıklarının anlatıldığı "Ayrılmak" oyunuyla izleyicinin kendinden çok şey bulacağına dikkat çekti. Samer şunları anlattı: "İki karakter de hayatın içinde var olmaya çalışıyor. Başka güçlü bir dünya kurmaya çalışıyorlar. Ama birbirlerinden de vazgeçemiyorlar. Ayrılma nedenleri de tekrar biraraya gelme nedenleri de aynı..."

"Oyun, izleyicinin yansıması gibi olacak"

Ülkemizde ilk defa sahnelenecek olan "Ayrılık" oyunu 2 ay boyunca Lefkoşa AKM'de sahnelenecek. Çalışmaların Kıbrıs Türk Devlet Tiyatrosu'nda yapıldığını ifade eden sanatçı Cevahir Caşgir ve Mehmet Samer, "Küçük tiyatro olarak hayat bulan yerde oyunumuza çalışıyoruz. Oyunda gerçeğe yakın bir durumu çok soyut bir şekilde vereceğiz. Kısacası oyun, izleyicinin yansıması gibi olacak" dedi.

Caşgir: "Tiyatro olmasını istediğimiz yerde değil"

Tiyatro sanatçısı Cevahir Caşgir, ülkedeki genel tiyatronun durumuyla ilgili yaptığı açıklamada, tiyatronun olmasını istediği yerde olmadığına vurgu yaparak, imkanları doğrultusunda en iyisini yapmak için bir çırpınış içinde olduklarını belirtti. Caşgir, devlet tiyatrolarındaki kadro sayısının az olduğunu söyleyerek, çekirdeğin oluşması için bunun düzenlenmesi gerektiğini kaydetti. Caşgir, devlet tiyatrosunun bu yıl 4.ncü oyunu hedeflediğini ifade ederek, "Baktığımız zaman belediye tiyatromuz var, tiyatro oyunu sahneleyen dernekler var. Ancak, festival alanındaki tiyatroya halk daha çok katılımcı. Biz çok az seyirciye oynuyoruz. Bir tiyatro salonumuzun olmayışı, yeteri kadar iyi reklam yapamayışımız bunlara etken olabiliyor. Halkımız yeteri kadar sanatçısına sahip çıkamıyor. Hepimiz maddi sıkıntılar yaşıyoruz. Biletlerimizin fiyatı çok uygun. Yetişkin 6 lira, öğrenci 3 lira..."diye konuştu.

Samer: "Halk festivale daha çok ilgi gösteriyor"

Tiyatro sanatçısı Mehmet Samer ise beklentinin kaliteli bir oyun izlemek olduğuna vurgu yaparak, ancak arka planda da kalitenin olması gerektiğini söyledi. Samer, şöyle devam etti: "Örneğin hazırlanabileceğimiz bir kulisimiz yok. Devlet şu an bize yeteri kadar imkan sağlamıyor. Salonumuz yok. Biz kendi çabamızla büyük bir kalitede çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Halkımızın festivale yoğunluğu var. Yurt dışından ünlüler geldiği zaman daha çok rağbet var. Ama tiyatroya gönül veren insanlar ve hayat verenler izlenebilir. Bizim sadece eksiklerimiz var. Amatör değiliz. Fakat seyircimizde güvensizlik var. Destek ne kadar çok olursa, bizim de enerjimiz o kadar iyi bir şekilde izleyiciye yansır. Ayrılık adlı oyunumuzun çalışmalarına Aralık ayı başında başladık. Bu oyundan beklentimiz çok"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.