KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

TUFAD - Vasilica Ortak Kültür Festivali'ne imzasını koydu

TUFAD - Vasilica Ortak Kültür Festivali'ne  imzasını koydu

Kıbrıs'ta barış için kültürel anlamda uzun yıllardan beridir mücadele eden Turizm ve Folklor Araştırmaları Derneği (TUFAD) ve Vasilica yeni bir organizasyonda yer aldı.

Yayın Tarihi: 31/01/16 10:00
okuma süresi: 2 dak.
TUFAD - Vasilica Ortak Kültür Festivali'ne  imzasını koydu
A- A A+

Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumlara çözüm için "kararlılık" gösterme çağrısında bulunan Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ile Demokratik Seferberlik Partisi (DİSİ) 30 Ocak Cumartesi günü 'Ortak Kültür Festivali' düzenledi.

TUFAD ile Vasilica Kültür ve Sanat yoluyla verilen mücadeleyle yurdumuzun barışçıl yollardan birleşip bütünleşmesine katkı yaptıklarına inanarak ortak kültürümüz olan danslarımızla, sınırsız barış, dostluk ve birliktelik mesajı iletmeye çalıştılar.

Danslarına Büyük Han yanında bulunan meydanda başlayan gruplar, etkinliğin ikinci ayağı Güney Lefkoşa'da Ledras Caddesi üzerinde gösterilerini sahnelediler. Meydan ve cadde'de toplanan konuklara nefis bir performans gösterisini bu kez Lefkoşa'da barış ve dostluk için sundular

Ortak evimiz olan Kıbrıs'ta sevgi ve barış içinde yaşamanın bir örneğini oluşturdular.

Eski dostlar TUFAD – Vasilica , ayni müzikleri çalıp, ayni müzikleri söyleyen, ayni dansları oynayan insanların buluştuğu anlamlı bir etkinliğe daha imzasını koydu. Ortak gösterileriyle açık hava tiyatro alanında nefis bir performans gösterisi sundular. Birlikte bir kez daha bütün KIBRIS lılara bu ülkeyi yeniden birleştirmek istiyoruz mesajını verdiler. Gerçekleşen etkinlik, Kıbrıslı Rum, Kıbrıslı Türk seyircilerden oluşan büyük kalabalık tarafından coşkulu ve keyfli bir şekilde izlendi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.