KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 4 dak.

Lefkoşa Sanat Tiyatrosu bu gece 'Dayanışma Gecesi' düzenliyor

Lefkoşa Sanat Tiyatrosu bu gece 'Dayanışma Gecesi' düzenliyor

Lefkoşa Sanat Tiyatrosu, başlattığı bağış kampanyası çerçevesinde The Gospel'de "Rock'n Roll ve Dance Night" düzenliyor...

Yayın Tarihi: 10/02/16 14:00
okuma süresi: 4 dak.
Lefkoşa Sanat Tiyatrosu bu gece 'Dayanışma Gecesi' düzenliyor
A- A A+

Lefkoşa Sanat Tiyatrosu'nun, ışık ve ses sistemi almak için başlattığı kampanyası çerçevesinde, The Gospel Bar'da dayanışma gecesi düzenliyor. Gecede, dj eşliğinde Rock & Roll Müzik ve dans edilecek ayrıca elde edilecek gelirin bir kısmı Lefkoşa Sanat Tiyatrosu'na bağışlanacak.

Girişin ücretsiz olacağı gecede, özel kokteyller de olacağı bildirildi.

Rezervasyon için 0 533 850 04 05 numaralı telefon aranabilir.

Geceye sponsor olanlar ise şöyle: "Milagro, Grant's, Pasqua ve Mateus"

Lefkoşa Sanat Tiyatrosu'nun bağış kampanyasıyla ilgili yayımladığı basın açıklaması şöyle:

Ülkemizdeki kamu ve devlet ile organik bağı bulunan tiyatro kuruluşları doğaları gereği tamamen bağımsız hareketler haline gelememiş, toplumsal mücadelelerinde alması gereken kararları alamamışlardır. Bu yüzden de inanıyoruz ki özgürlükçü ve özerk tiyatro oluşumları da en az onlar kadar büyüyebilmeli ve söz sahibi olabilmelidirler.

Ülkemizde özel bir yapısı ve özgür iradesi olan tiyatroların, niteliğini ve sürekliliğini kolaylıkla devam ettirmesi pek mümkün olamamıştır.

Tiyatrolar, kendini var edebilmek için kısıtlanmadan oyun sahneleyebilmek için bir sahneye ve teknik gereçlerden ise ışık ve ses ünitelerine ihtiyaç duyar.

Bugüne kadar hiç destek almadan ilerleyip büyüyen Lefkoşa Sanat Tiyatrosu'nun seyircisi artık küçük ve bakımsız sahnelere sığamayacak duruma gelmiştir. Teknik ışık ve ses sistemlerimiz, oynadığımız oyunları destekleyemiyor, sesimizi duyuramıyor.

Üzülerek söylemek zorundayız ki, tanıtım ve reklam, kostüm, dekor ve sahne kirası gibi giderlerimiz, günün izleyicisine seslenebilecek bir teknik donanım kurup çağa ayak uydurmamıza, estetik çeşitliliği geliştirmemize ve potansiyelimizi ortaya çıkarmamıza engel oluyor.

Gereksinimlerimize, siz seyircilerimizin desteği ile ulaşabileceğimize inanıyoruz.
Turne, büyük ve çocuk oyunlarımızın sürekliliğini sağlayabilmek için ihtiyacımızı 10,000 TL olarak belirlemiş bulunmaktayız.

İhtiyacımız olan maddi desteği, başlatacağımız bağış kampanyası ile toplamaya karar verdik. Kurum veya şirketlerle organik bağdan uzak, samimiyetle varlığımızı kabullenmiş, fikirlerimizi paylaşan, pratiğimizi sahiplenen, tüm tiyatro severleri, tüm tanıdıklarımızı, arkadaşlarımızı, seyircilerimizi ve takipçilerimizi kendilerinin belirleyeceği miktarlardaki bağışlarla bizlere destek vermeye çağırıyoruz.

Tüm desteklerinizin karşılığı olarak, ilk olarak minnetimizi, bağışlanan miktara eşdeğer bir makbuzunuzu ve sayenizde sahnelenecek yeni dönem büyük oyunumuza davetiye kazanacaksınız.

Amacımıza ulaştığımız taktirde gerekli ekipmanı bir araya getirip daha geniş kitlelere ulaşmak ancak sizlerle mümkün olacaktır. Çünkü biliyoruz ki; toplumsal tiyatro sadece toplumdan destek aldığında amacına ulaşabilir.

Tüm kampanya süreci ve gelişmelerini, günlük ulaştığımız miktarları ve bizlerle bu yolu yürümeye karar veren herkesi Facebook sayfamız üzerinden takip edebilirsiniz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.