KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 4 dak.

Öztan Özatay 8. Fotoğraf Yarışması Sergisi Jürisi açıklandı

Öztan Özatay 8. Fotoğraf Yarışması Sergisi Jürisi açıklandı

Eski gazetecilerden, işadamı ve Kıbrıs Türk fotoğrafçılığı denince akla gelen ilk isimlerden olan ÖZTAN ÖZATAY anısına düzenlenen Öztan Özatay Fotoğraf Yarışması Sergisi jürisi belirlendi.

Yayın Tarihi: 10/02/16 13:11
okuma süresi: 4 dak.
Öztan Özatay 8. Fotoğraf Yarışması Sergisi Jürisi açıklandı
A- A A+

Yarışma organizatörü Buket Özatay'ın yaptığı açıklamaya göre üç farklı kategoride yarışacak eserleri değerlendirecek jüri; Türkiye'den fotoğraf sanatçıları Reha Bilir ve Erol Doğaner, Kıbrıs'tan ise fotoğraf sanatçısı Tevfik İleri olarak açıklandı.

Üç farklı katagoride yarışılacak

Yarışmaya katılmak isteyen 15 yaşını doldurmuş fotoğraf tutkunlarının üç farklı kategoride en az üç en fazla sekiz fotoğraf gönderebileceği yarışmada renkli konu serbest, siyah beyaz konu serbest ve doğa (renkli veya siyah beyaz) olduğu bildirildi.

Özel ödüller verilecek

Merhum Öztan Özatay'ın anısına Özatay Fotoğrafçılık tarafından düzenlenen fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödüller verilecek.

Değerlendirmeler sonrası renkli dalda Öztan Özatay Başarı Ödülü Canon EOS 700D 18-55 IS Kit, Denktaş Vakfı Özel Ödülü 1500TL ve Kemal Saraçoğlu Özel Ödülü (Alpet Sponsorluğunda) 1,250 TL, siyah beyaz dalda Koop Süt Başarı Ödülü 1500TL ve Türkiye İş Bankası Özel Ödülü 1,000TL, doğa dalında Türkiye İş Bankası Başarı Ödülü 1,500TL ve Özatay Fotoğrafçılık Özel Ödülü Canon EOS 1200D 18-55 kit

Ayrıca Tüm katagorilerin toplamında "En fazla sergileme alan Fotoğrafçı Ödülü"ne Özatay Fotoğrafçılık tarafından Hama Dijital Fotoğraf Çerçevesi (38.10cm/15.0inc) verilecektir.

Sergileme alanlara katılımcı belgesi verilecektir ve bu eserlerden sergi kataloğu basılacaktır.

Kemal Saraçoğlu Vakfı'na maddi katkı

Öztan Özatay Fotoğraf Yarışması beş yıldır sadece Öztan Özatay adını yaşatmak ve fotoğraf sanatına katkı koymakla kalmayıp Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı'na da maddi katkı sağlayarak bir sosyal sorumluluk projesine de imza atmaktadır

Bu kapsamda her katılımcı Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı makbuzu karşılığı 15TL ödeyerek bu yarışmaya katılabilecektir. Bağışlar fotoğrafların teslimatı esnasında Özatay Fotoğrafçılık şubelerinde yapılacaktır.

Ayrıca sergide satılan her fotoğrafın bedelinin %50'si eserin sahibi fotoğrafçıya, %50'si ise Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakıf'ına verilecektir

Son katılım tarihi 20 Şubat

Yarışmaya katılacak olan eserlerin 20 Şubat 2016 tarihine kadar elden veya e-mail yoluyla teslim edilmesi gerekiyor. Eserlerin dijital ortamda CD'de kayıtlı olarak teslim edileceği yarışmada tüm kategoriler için fotoğrafçılar tek katılım ücreti 50TL ödeyerek yarışmaya katılacak. Sergilenmeye değer bulunan fotoğrafların baskısı organizasyon tarafından yapılacaktır.

Öztan Özatay 8. Fotoğraf Yarışması Sergisi için oluşturulan jüri tarafından beğenilen eserler 5-16 Nisan 2016 tarihleri arasında Lefkoşa'da Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek etkinlik ile sanatseverlerle buluşturulacak. Yarışmayla ilgili daha detaylı bilgi için Buket Özatay'a veya Özhan Özatay'a 22 38969 numaralı telefondan ulaşılabilir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.