KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Festival çocuk filmi ile devam ediyor

Festival çocuk filmi ile devam ediyor

Yoğun ilgi ile devam eden feministivalde 11 Şubat Perşembe akşamı Lefkoşa AKM'de "Made in Dagenham (Kadının Fendi)" film gösterimi gerçekleştirildi. Gösteriminin öncesinde kadına yönelik şiddet durumunda hukuki prosedürü aktaran Bağımsızlık Yolu aktivisti hukukçu Cansu Nazlı, pratikte karşılaşılan sorunlara değindi. Sunumun ardından geçilen söyleşi kısmında ise devletin kendi yaptıracağı kadın sığınma evinin proje çizimlerine "yetersiz bütçe" gerekçesiyle uzun süredir başlamadığı ve proje çizimleri için gönüllü inşaat mühendisleri arandığına da dikkat çekildi.

Yayın Tarihi: 12/02/16 11:07
okuma süresi: 2 dak.
Festival çocuk filmi ile devam ediyor
A- A A+

13 Şubat Cumartesi saat 15.00'da AKM'de gerçekleşecek olan "Küçük Cadı Kiki" film gösterimi öncesinde Baraka aktivisti Nazen Şansal ile "Neoliberal Muhafazakarlaşma ve Kadın" konulu sunum ve söyleşi gerçekleştirilecek. Sunum ve söyleşi süresince, çocuk bakımı ve oyun, resim vb. etkinlikler yapılacaktır.

Filmin konusu;

"Kiki onüç yaşında bir cadıdır. Geleneklerine göre cadılık eğitimini tamamlayarak tam bir cadı olabilmesi için bir yıl ailesinden ayrı olarak kendi seçeceği bir şehirde yaşaması gerekmektedir. Kiki, kedisi Jiji ile annesinin hediye ettigi süpürgeye binerek evinden ayrılır ve deniz kenarında, başka cadısı olmayan bir şehirde karar kılar. Kiki, şehirde uçma yeteneğinden faydalanacağı bir kurye servisi açmak istemektedir. Şehirdeki ilk gününde tanıştığı birinin fırınında ona yardımcı olurken aynı zamanda hayalini kurduğu işi yapmaya başlar ve zamanla cadılık yeteneklerini kaybettiğini fark eder. Yeteneklerini tekrar kazanmaya çalışırken bir arkadaşının da hayatını kurtarması gerekir.

Yönetmene göre film, Japon gençlerinin çocukluktan çıkarken aile bağlılığı ve özgürlük arasında sıkıştıkları girdaba değinmektedir. Yaş temasının ötesinde, film gençlerin yaratıcılık ve yeteneklerinin doğası ve her gencin şans, çok çalışma veya özgüven yoluyla kendi kişiliklerini bulma çabasını anlatmaya çalışmaktadır."

Not: Ayrıca festival boyunca kurulacak olan standda Kadın Sığınma Evi yararına Baraka Kültür Merkezi üretimleri ve Baraka aktivistleri ile Kadın Sığınma Evi'ndeki kadınların birlikte ürettikleri keçeden rozet satışı yapılacaktır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.