KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Dr. Fazıl Küçük Müzesi, Meclis'in kontrolüne verildi

Dr. Fazıl Küçük Müzesi, Meclis'in kontrolüne verildi

KKTC Meclis Başkanı Dr. Sibel Siber'in çabaları ile yeniden canlanan bulan Dr. Fazıl Küçük Müzesi'nin kontrol ve denetimi KKTC Cumhuriyet Meclisi'ne verildi. Bakanlar Kurulu kararı ile Meclis Başkanlığı'nın kontrol ve denetimine verilen Dr. Fazıl Küçük Müzesi'nin korunması ve idamesi için Meclis Başkanlığı, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi ile işbirliği içinde çalışacak.

Yayın Tarihi: 14/02/16 09:02
okuma süresi: 2 dak.
Dr. Fazıl Küçük Müzesi, Meclis'in kontrolüne verildi
A- A A+

Filiz Seyis Kıbrıs Postası

Bakanlar Kurulu, Dr. Fazıl Küçük ile ailesinin uzun yıllar yaşadığı ve 14 Mart 1997'de müze olarak düzenlenen No.172 Girne Caddesi Lefkoşa'daki konutun, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi ile işbirliği içinde çalışmak üzere, KKTC Meclis Başkanlığı'nın kontrol ve denetimine verilmesine karar verdi. Yapı, 16 Ekim 2002 tarihinde devlet tarafından kamulaştırılmıştı.

Dr. Fazıl Küçük'ün 1939 yılın­dan itibaren klinik ve konut olarak kullandığı Girne Caddesi'ndeki iki katlı yapı, 14 Mart 1997 tarihinde müze olarak halkın ziyaretine açılmıştı. Küçük'ün eşi Süheyla Küçük tarafından açılışı yapılan müze, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ilk özel müze olma özelliğini taşıyor.

Dr. Fazıl Küçük'ün uzun yıllar yaşadığı mekânı canlı tutmak amacıyla açılan müzede Dr. Fazıl Küçük'ün ölüm tarihi olan 15 Ocak 1984'e kadar kul­landığı kişisel eşyaları, kitapları, fotoğrafları ve çeşitli belgelerin yanı sıra Halkın Sesi gazetesine ait çeşitli matbaa malzemeleri, gazetenin yayınlanma izinleri, İngiliz döneminde alınmış kapanma kararları ile gazetenin geçmiş sayıları sergileniyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.