KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Lefkoşa Khora'da Çocuk Bölümü açılıyor

Lefkoşa Khora'da Çocuk Bölümü açılıyor

2010 yılından beri Lefkoşa'da, ardından da Akdoğan ve Mağusa'da kitapla buluşturan Khora Kitap Café, yeni atılımını bu kez çocuklar için gerçekleştirdi. Lefkoşa Khora'da dizayn edilen Çocuk Bölümü 30 Nisan'da açılıyor.

Yayın Tarihi: 26/04/16 12:28
okuma süresi: 2 dak.
Lefkoşa Khora'da Çocuk Bölümü açılıyor
A- A A+

Geniş yelpazesi ile her türden kitabı okurlarla buluşturan Khora Kitabevi, Lefkoşa şubesinde Çocuk Bölümü'nü diğer kitap bölümlerinden ayırarak çocuklara özgür okuma alanı yarattı. Lefkoşa Khora'da Çocuk Bölümü'nün açılışı, 30 Nisan 2016 Cumartesi 11:00'da gerçekleştirilecek.

Çocuklara ve yetişkinlere özel şarkı dinletisi eşliğinde gerçekleşecek kokteylin ardından, açılışı KTÖS eski Başkanı Güven Varoğlu yapacak. Açılışın hemen ardından da K. T. Devlet Tiyatroları Sanatçısı Özlem Özkaram, çocuklara özel tiyatral masal anlatım etkinliği gerçekleştirecek.

KİTAPLAR, BOYALAR, MİNDERLER, TEBEŞİRLER

Khora Kitap Café'den yapılan açıklamya göre, Lefkoşa Khora'ya gelen tüm çocuklara, diğer bölümlerden ayrı bir yerde, kendi boylarına uygun olarak tasarlanmış kitap rafları arasında rahatlıkla arama yapabilecekleri, diledikleri kitapları minderler üzerinde oturarak inceleyebilecekleri, isterlerse tebeşirlerle büyük alanlara resim yapabilecekleri özel bir mekan yaratıldı.

Mekanda ayrıca Khora Yayınları'nın ilk çocuk kitabı olma özelliğini de taşıyan Küçük Prens'ten resimler de bulunuyor.

Her yaş grubuna göre boyama kitapları, eğitici hikaye, etkinlik ve kart setleri, okuma kitapları gibi birçok kitap çeşidini barındıran çocuk bölümünde, çocuğunun gelişimine önem veren tüm ebeveynler ve eğitimde çeşitliliği savunan tüm öğretmenler için de geniş bir kaynak bulunduğu da belirtilirken, "Bizimle yeni bir yolculuğa başlamak isteyen tüm çocuklarımızı, ebeveynlerimizi, eğitimcilerimizi, tüm kitap severleri cumartesi bizimle birlikte olmaya bekleriz" denildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.