KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

"Genç Sanatçılar Resim Yarışması Sergisi 2016" açıldı

"Genç Sanatçılar Resim Yarışması Sergisi 2016" açıldı

Kültür Dairesi'nin düzenlediği "Genç Sanatçılar Resim Yarışması Sergisi 2016" Atatürk Kültür Merkezi'nde açıldı.

Yayın Tarihi: 27/04/16 09:49
okuma süresi: 2 dak.
"Genç Sanatçılar Resim Yarışması Sergisi 2016" açıldı
A- A A+

Yarışmada, Mehmet Sariler'in "Dövüş Horozu 3", Raif Kızıl'ın "İçimdeki Çığlık 1" ve Zeynep Uzun'un "Kosmos 4" isimli eserleri 'Başarı Ödülü'ne layık görülürken, Tamer Ekendal'ın "I" isimli eserine mansiyon ve Rahme Manastırlı'nın "Göç 4" isimli eserine de Jüri Özel Ödülü verildi.

Yarışmada yapılan seçmeler sonucunda ödüle layık görülen eserlerle birlikte, 25 sanatçının 68 eseri sergileniyor. Sergi, 6 Mayıs'a kadar mesai saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Genç Sanatçılar Resim Yarışması Sergisi 2016'nın açılışında, Lefkoşa Belediye Orkestrası da müzik dinletisi sundu.

Serginin açılışı öncesinde Kültür Dairesi Müdürü Aydan Başkurt ve Eğitim Bakanı Özdemir Berova birer konuşma yaptı.

BAŞKURT

Kültür Dairesi Müdürü Aydan Başkurt, Kültür Dairesi'nin resim sanatının geliştirilmesi için çeşitli organizasyonlar yaptığını anımsatarak, dairenin genç sanatçıların katıldığı organizasyonlara da destek verdiğini söyledi.
Ülkelerin kültürel gelişmişliğine ve zenginliğine katkı sağlayan sanatın gelişmesinin toplumsal ilerlemeye de yardımcı olduğunu ifade eden Başkurt, sanatın gençlerin topluma faydalı bireyler olmasına da önemli rol oynadığını belirtti.

Başkurt, yarışmaya katılan ve motivasyon sağlayan herkese teşekkür etti.

BEROVA

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ise, sanatın, insana özgü duyguların, düşüncelerin türlü araç gereçlerle anlatımı, dışa vurumu olduğunu ifade ederek, yaşamı yüceltmenin ve anlamlı kılmanın sanatla mümkün olduğunu söyledi.

Sanatın aynı zamanda evrensel bir dil olduğunu da kaydeden Berova, bu yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.